30.11.2013 01:22

Martins Dukurs olimpisko sezonu sāk ar uzvaru Kalgari

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs olimpisko sezonu sāk ar uzvaru Kalgari www.bobbahn.de

Četrkārtējais Pasaules kausa ieguvējs no Siguldas skeletona sezonas pirmajās sacensībās Kanādā bija labākais abos braucienos, turklāt otrajā sasniedza jaunu trases rekordu.

Pirmā brauciena startā Martins Dukurs nedaudz – sekundes septiņas simtdaļas – zaudēja vienam no galvenajiem konkurentiem gaidāmajās Soču ziemas olimpiskajās spēlēs Aleksandram Tretjakovam. Taču, par spīti nelielām kļūdiņām trases lejasdaļā, finišēja ar labāko rezultātu 56,08 sekundes.

Otro braucienu Martins veica vēl ātrāk un laboja A. Tretjakovam astoņus gadus piederošo Kalgari trases rekordu – 55,31 sekunde. Krievijas sportists viņam summā zaudēja 0,75 sekundes, bet trešo vietu ieņēma Dominiks Edvards Pārsonss no Lielbritānijas, kurš no Dukura atpalika par 1,35 sekundēm.

Ceturtajā vietā Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā ierindojās Tomass Dukurs. Pirmajā braucienā viņš ierindojās dalītā piektajā vietā, bet otrajā zaudēja tikai savam brālim un A. Tretjakovam. Summā Tomass no Martina atpalika par 1,42 sekundēm, bet trešās vietas ieguvējam D. Pārsonsam zaudēja tikai sekundes septiņas simtdaļas.

Pēc statistiķu datiem, Latvija ar 27 uzvarām nu ir kļuvusi par skeletona Pasaules kausa posmos sekmīgāko valsti, apsteidzot Austriju. 26 no šiem panākumiem guvis Martins un vienu Tomass Dukurs.

Piektdien Kalgari notika arī dāmu sacensības, kurās 18. vietā 24 dalībnieču konkurencē ierindojās siguldiete Lelde Priedulēna. Uzvarētājai amerikānietei Noelai Pikusai-Peisai viņa divu braucienu summā zaudēja 1,90 sekundes.

Arī Pasaules kausa nākamie divi posmi norisināsies Ziemeļamerikā – Pārksitijā un Leikplesidā ASV.