29.11.2013 21:37

BK "Sigulda" joprojām neuzvarēta, kārtējais panākums arī Saulkrastiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pierīgas komandas kārtējo reizi apliecina Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas sezonas favorītu statusu.

Astoto uzvaru pēc kārtas piektdien izcīnīja basketbola klubs "Sigulda", kas savā laukumā ar 72:58 pārspēja pagājušās sezonas LBL3 čempionus "Dārznieks"/Cēsis spēlētājus. Izšķirošo pārsvaru siguldieši iekrāja jau pirmā puslaika vidū, kad pēc 14:4 izrāviena panāca 34:27 pārsvaru un otrajā puslaikā noturēja pretiniekus drošā attālumā.

Rezultatīvākie BK "Sigulda" rindās bija Ilmārs Cīrulis (18 punktu), Ingars Danbergs (17), Raimonds Rudzāts un Toms Bitītis (abiem pa 11 p.). Kā zināms, Siguldas komanda ir vienīgā LBL trešās divīzijas komanda, kas šosezon vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Turpat aiz siguldiešiem turnīra tabulā ir Saulkrastu basketbolisti, kuri piektdien viesos ar 77:60 pieveica sporta klubu "Rūjiena", gūstot astoto panākumu deviņos mačos. Pirmajā puslaikā laukuma saimnieki bija ieguvuši desmit punktu pārsvaru (35:25), taču vēl līdz pārtraukumam saulkrastieši pārņēma vadību (38:37), bet otrā puslaika sākumā panāca jau "plus 16" (56:40).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Rūjienas komanda starpību sadeldēja līdz 58:49, taču nekavējoties sekoja viesu 12:0 ofensīva, un pamatlaika pēdējās minūtēs šaubu par spēles iznākumu vairs nebija. Roberts Bulāns Saulkrastu kluba labā guva 22 punktus, pa desmit iemeta Edgars Brumermanis, Toms Provejs un Jānis Lāčaunieks.

Nākamās spēles Pierīgas komandas aizvadīs nedēļas sākumā. Pirmdien plkst. 20.30 Carnikavas pamatskolas sporta zālē vietējā basketbola kluba spēlētāji, kas šosezon uzvarējuši septiņās no deviņām spēlēm, tiksies ar Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas komandu. Otrdien plkst. 20 Saulkrastu sporta centrā laukuma saimnieki sāks cīņu ar Pārdaugavas vienību, bet trešdien BK "Sigulda" viesosies pie Iecavas kluba "Dartija".