29.11.2013 12:28

Pierīgas florbola komandas cīnās vairākās frontēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Carnikavas, Babītes, Ropažu un Ķekavas florbolisti ar dažādām sekmēm aizvadījuši kārtējās spēles Rīgas čempionātā, Latvijas pirmajā un otrajā līgā, kā arī jauniešu čempionātā.

Rīgas atklātajā čempionātā sesto uzvaru pēc kārtas izcīnījuši Carnikavas florbola kluba spēlētāji, kuri viesos ar 10:6 pieveica komandu "Nūjas.lv". Izšķirošā izrādījās otrā trešdaļa, kurā carnikavieši guva piecus vārtus, neielaižot nevienus. Pa diviem precīziem metieniem Mārtiņa Kalniņa un Jāņa Kozlovska kontā.

Latvijas čempionāta pirmās līgas turnīrā šosezon jau piekto zaudējumu ar vienu vārtu starpību piedzīvojuši sporta kluba "Babīte" florbolisti. Šoreiz izbraukumā viņi ar 7:8 piekāpās Jelgavas novada komandai. Cīņas gaitā Babītes komanda bija vadībā ar divu vārtu pārsvaru, tad nonāca zaudētājos, pēdējā minūtē iemeta divus vārtus, taču nespēja izglābties no neveiksmes.

Pirmās līgas Centra grupā SK "Babīte" ieņem piekto vietu, par trim punktiem atpaliekot no Kuldīgas florbolistiem, kuri pēdējie šobrīd kvalificējas izslēgšanas turnīram.

Divas rezultatīvas spēles Latvijas čempionāta otrajā līgā aizvadījuši komandas "Ropažu raķetes" florbolisti. Vispirms viņi piedzīvoja pamatīgu sagrāvi 3:19 spēlē ar "Rīgas lauvas/Saulkalne-S" vienību, bet pēc tam savā laukumā ar 13:7 pieveica "Ķekavas Bulldogs" florbolistus. Pēdējā mačā pa trim vārtiem guva Arno Bumbieris, Uģis Urtāns un Ričards Žeļņeronoks, kuram arī trīs rezultatīvas piespēles.

Centra grupas turnīra tabulā ropažnieki ar pieciem punktiem 11 spēlēs joprojām ieņem pēdējo sesto vietu bez reālām izredzēm pacīnīties par vietu izslēgšanas turnīrā.

Ceturtdien sācies Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāts jaunietēm U-16 vecuma grupā, kurā gan piedalās tikai trīs komandas. Pirmajā sabraukumā "Ķekavas Bulldogs" meitenes savā laukumā ar 8:4 uzvarēja "Rīgas lauvas", ar 10:0 sagrāva Kocēnu "Rubeni" un ar diviem panākumiem izvirzījās čempionāta vadībā.

Svētdien Pierīgā notiks trīs spēles Latvijas florbola čempionāta trijos dažādos turnīros. Plkst. 13 Ķekavas sporta klubā FK "Ķekava" dāmu komanda virslīgas turnīra spēlē tiksies ar florbola klubu "Ādaži", plkst. 15 Ulbrokas sporta kompleksā vīru virslīgas mačā Ulbroka/FS "Masters" florbolisti sāks maču pret Lielvārdes komandu, bet plkst. 18 Ādažu sporta kompleksā FK "Ādaži" vīru komanda pirmās līgas spēlē uzņems Cēsu kluba "Lekrings" dublierus.