29.11.2013 10:23

Ropažu novada pašvaldībai otrā vieta Veselības nedēļas organizēšanā Latvijā

Autors  ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu novada pašvaldībai otrā vieta Veselības nedēļas organizēšanā Latvijā www.ropazi.lv

Ropažu novada pašvaldība ieguvusi otro vietu Latvijā starp pašvaldībām, kurās iedzīvotāju skaits ir no 5000 līdz 10 000, starptautiskās Veselības nedēļas organizēšanā, kuras norisi Latvijā koordinēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

27. novembrī Rīgā notika Veselības nedēļas svinīgais noslēguma pasākums, kurā tika sumināti aktīvākie un rezultatīvākie akcijas dalībnieki. Kā balvu par ieguldīto darbu, organizējot Veselības nedēļu un sekmējot kustības un veselību veicinošu aktivitāšu norisi iedzīvotāju vidū, Ropažu novads saņēma 15 nūjošanas nūju komplektus, kurus tuvākajās dienās plānots nodot lietošanā Ropažu novada iedzīvotājiem: četri nūjošanas nūju komplekti tiks nodoti mutifunkcionālajam centram "Silakrogs", četri nūju komplekti būs pieejami iedzīvotājiem Ropažu Sporta centrā, četri nūju komplekti – Mucenieku iedzīvotājiem, bet trīs nūju komplekti būs pieejami Zaķumuižas sporta zālē.

No 7. līdz 13. oktobrim ar visdažādākajām kustības un veselību veicinošām aktivitātēm visā Eiropā notika Starptautiskā Veselības nedēļa "Now we move". Arī Ropažu novada pašvaldība iesaistījās Latvijas Tautas sporta asociācijas organizētājā Latvijas Veselības nedēļā, kas notika Starptautiskās sporta un kultūras asociācijas (ISCA) rīkotās starptautiskās kustību veicinošās un veselīgo aktivitāšu kampaņas ietvaros, lai caur dažādām aktivitātēm liktu eiropiešiem domāt par veselīgu dzīvesveidu un savu aktivitāšu dažādošanu, piedomājot par kustību nepieciešamību ikdienā, savas veselības un pašsajūtas uzlabošanu, tā darot dzīvi kvalitatīvāku un laimīgāku.

Ropažu novadā šajā nedēļā notika visdažādākās aktivitātes – bezmaksas vēnu pārbaude un asinsspiediena mērīšana, kopīga savingrošanās, nūjošana un nūjošanas apmācības dažādos novada ciemos, piedzīvojumu sacensības, fotoorientēšanās un petanks, veselības diena pirmsskolas izglītības iestādē u. c. veselību sekmējošas aktivitātes.

Šajā nedēļā novadā noslēdzās arī veselīgās sportošanas akcija "Katram vienu kilometru", kas dažādos novada ciemos norisinājusies sešus mēnešus. Akcijā piedalījušies 422 iedzīvotāji, kas kopā veikuši 4500 kilometrus, taču kopumā Veselības akcijas aktivitātēs piedalījušies 597 dalībnieki no Ropažu novada.

Ropažu novada pašvaldība izsaka pateicību visiem, kas aktīvi iesaistījās Veselības nedēļas aktivitāšu organizēšanā un norisē, taču īpašu paldies pelnījuši: multifunkcionālo centru vadītāja Daiga Jokste, sporta kluba "Brīze" vadītāja Ingrīda Amantova, biedrības "Cits Silakrogs" vadītāja Kristīne Ozoliņa un Silakroga aktīvais iedzīvotājs Raitis Gultnieks, Zaķumuižas nūjotāju grupas vadītāja Antoņina Razgaila, Mucenieku biedrības "Lijas sporta klubs" vadītāja Lija Lidija Batarevska.

Kopumā Latvijā šajā veselības veicināšanas akcijā iesaistījās 50 pašvaldības un apmēram 25 tūkstoši iedzīvotāju visā Latvijā. Kā svinīgajā apbalvošanas pasākumā minēja Latvijas Tautas sporta asociācijas valdes priekšsēdētājs, SIA "LDZ Cargo" valdes priekšsēdētājs Guntis Mačs, šīs nedēļas laikā akcijā iesaistījušies dalībnieki visā Latvijā kopā pieveikuši 8000 kilometru, kas ir līdzvērtīgi attālumam no Rīgas līdz Lisabonai un atpakaļ. Papildus aktivitātēs veikti 11 2181 lēcieni ar lecamauklu, uzkāpti 128 151 pakāpieni, 2219 reizes dalībnieki pievilkušies pie stieņa un veikti 21 034 vēderpreses vingrinājumi.

Veselības nedēļa notiks arī nākamgad – 2014. gadā no 29. septembra līdz 5. oktobrim.