28.11.2013 12:30

Ikšķiles sporta projektu konkursā uzvar kamanu suņu sacensību rīkotāji

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles sporta projektu konkursā uzvar kamanu suņu sacensību rīkotāji www.ogrenet.lv

Trešdien domes sēdē tika atklāts "Konkursa par finansiālu atbalstu Ikšķiles novadam nozīmīgu sporta projektu un sporta sacensību organizēšanā" projekts, kam 2. kārtā piešķirts finansējums.

Par konkursa 2.kārtas uzvarētāju kļuvis biedrības "Latvijas Kamanu suņu sporta federācija" projekts "Kamanu suņu sacensības "Putenis 2014. Latvijas ziemas čempionāts 2014. Baltijas ziemas kauss"". Projekta realizācijai piešķirts finansējums Ls 1450 apmērā.

Kamanu suņu sacensības plānots rīkot nākamā gada februārī Ikšķiles novada "Turbās".

"Kamanu suņu sacensības "Turbās" notika arī pagājušā gadā, un tās izpelnījās atzinīgu vērtējumu sabiedrībā un plašsaziņas līdzekļos. Tāpēc organizatori nolēmuši sacensības rīkot arī turpmāk un pārvērst tās par tradīciju. Sacensības šogad iegūs arī starptautisku skanējumu, jo uz tām aicināti arī pārējo Baltijas valstu kamanu suņu audzētāji ," informē Ikšķiles novada pašvaldības Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Dzintra Čudare.

Pavisam konkursa 2.kārtā iesniegti divi projekti. Otrs projekts – par slēpošanas sacensību organizēšanu – neguva komisijas atbalstu, jo neatbilda konkursa Nolikumā noteiktajiem kritērijiem. Konkurss par finansiālu atbalstu Ikšķiles novadam nozīmīgu sporta projektu un sporta sacensību organizēšanā tiek izsludināts divas reizes gadā - pirms vasaras un ziemas sporta sezonas sākuma.