27.11.2013 11:30

Florbolā uzvaras "buldodzēm" un "buldodziņiem"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Florbolā uzvaras "buldodzēm" un "buldodziņiem" Latvijas Florbola savienība

Līdz ar panākumiem Latvijas dāmu čempionāta un jaunatnes čempionāta spēlēs pozīcijas turnīra tabulās uzlabojušas kluba "Ķekavas Bulldogs" dāmu un junioru komandas.

Sieviešu čempionāta spēlē otrdien Ķekavas florbolistes ar 8:4 savā laukumā pārspēja florbola klubu "Ādaži". Vēl četras minūtes līdz pamatlaika beigām "buldodžu" pārsvars bija minimāls (5:4), taču tad pusotras minūtes laikā Ādažu komandas vārtos bumbiņa ielidoja trīs reizes, un spēles liktenis bija izlemts.

Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Marta Spure, pa diviem – Aija Vancāne un Inga Ametere. FK "Ādaži" sastāvā trīs rezultativitātes punktus (1+2) nopelnīja Sabīne Dronka.

Līdz ar trešo uzvaru sezonas sešās spēlēs "Ķekavas Bulldogs" florbolistes virslīgas turnīra tabulā pakāpušās uz otro vietu – deviņi punkti sešās spēlēs. Līderes ir Kocēnu "Rubene" (15 p.), pa deviņiem punktiem ir arī FK "Ķekava" un Rīgas Stradiņa universitātei, bet FK "Ādaži" ar trim punktiem sešās spēlēs ir pēdējā piektajā vietā.

Dažas stundas pirms dāmu komandas spēles piekto maču Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāta vecākās U-18 grupas turnīrā aizvadīja "Ķekavas Bulldogs" jaunieši. Mačā pret Kuldīgas novada sporta skolu jau pirmajā trešdaļā viņi panāca 6:1 pārsvaru un turpinājumā neļāva sāncenšiem pietuvoties tuvāk par triju vārtu starpību.

Pēdējā periodā ķekavieši guva četrus vārtus pēc kārtas un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru 17:9. Neapturams "buldodziņu" rindās bija arī vīru virslīgā rezultatīvi spēlējošais Klāvs Ozoliņš, kura kontā deviņi gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles.

U-18 čempionāta pirmās divīzijas A grupā ķekavieši ar septiņiem punktiem piecās spēlēs pakāpušies uz trešo vietu. Punkts mazāk, taču arī divas aizvadītas spēles mazāk ir florbola skolas "Masters"/Ulbrokas florbolistiem, sestajā vietā ar diviem punktiem ir florbola klubs "SĀC" (Saulkrasti, Ādaži, Carnikava).