26.11.2013 20:37

Tautas bumbas turnīrā Jaunmārupē uzvar mājinieces

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu Tautas bumbas turnīra laureātes Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu Tautas bumbas turnīra laureātes Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu turnīrā 2002. gadā dzimušām un jaunākām meitenēm piedalījās 14 mācību iestāžu komandas. Labākās izrādījās Jaunmārupes sākumskolas audzēknes, kuras uzvarēja visās spēlēs.

Pirmajā posmā visas komandas bija sadalītas trijās apakšgrupās. Pirmo divu vietu ieguvējas pēc tam sacentās finālturnīrā par 1.–6. vietu, trešo un ceturto vietu ieguvējas otrajā posmā sadalīja 7.–12. vietu, bet komandas, kas palika pēdējās vietās grupās, kurās bija piecas vienības, aizvadīja savstarpējo maču par 13.–14. vietu.

Pirmo posmu bez zaudējumiem beidza Jaunmārupes sākumskolas, Carnikavas pamatskolas un Vangažu vidusskolas meitenes, kurām galvenajā finālturnīrā pievienojās otro vietu ieguvējas Ādažu un Mārupes vidusskolu, kā arī Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas audzēknes.

Jaunmārupes sākumskolas Tautas bumbas komandai finālā izdevās turpināt panākumu sēriju ar pārliecinošām uzvarām pār carnikavietēm (15:1), mārupietēm (13:5), vangažniecēm (16:2) un Berģu skolas skolniecēm (15:0). Iepriekš apakšgrupā tika pārspētas arī ādažnieces (9:5), kuras savukārt apspēlēja četras pārējās finālistes un noslēguma kopvērtējumā izcīnīja otro vietu.

Trešo vietu ieņēma Carnikavas pamatskola, nākamajās trijās vietās atstājot Mārupes vidusskolu, Vangažu vidusskolu un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolu.

Turnīrā par septīto vietu vislabāk veicās Mārupes pamatskolas Tautas bumbas spēlētājām. Astotajā vietā ierindojās Inčukalna pamatskola, 9. Zaķumuižas pamatskola, 10. Ropažu vidusskola, 11. Mālpils vidusskolas Sidgundas filiāle un 12. Babītes vidusskola. Savukārt spēlē par 13. vietu divu Mālpils mācību iestāžu starpā vidusskolnieces uzvarēja internātpamatskolas audzēknes.

Līdz pirmā pusgada beigām Pierīgas skolēnu sporta spēlēs atlicis aizvadīt vienu turnīru – 3. decembrī notiks Tautas bumbas turnīrs 2002. gadā dzimušiem puišiem.