26.11.2013 13:12

Latvijas čempionāta finālā četri Pierīgas novusa meistari

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempionāta finālā četri Pierīgas novusa meistari arhīvs

No sešiem Latvijas individuālā čempionāta pusfināla turnīru dalībniekiem starp labākajiem nav izdevies iekļūt tikai diviem.

Ķekavas sporta klubā notikušajā pusfināla turnīrā vīriem 46 novusa spēlētāju vidū bija pa diviem Ķekavas un Babītes novada pārstāvjiem. Cīņā par sešpadsmit ceļazīmēm uz finālu, kas paredzēts 30. novembrī, no viņiem vislabāk veicās pagājušā gada čempionam ķekavietim Mikum Andersonam. Ar septiņām uzvarām vienpadsmit mačos viņš savāca 14 punktus un ierindojās desmitajā vietā.

Pēdējais – sešpadsmitais – finālam kvalificējās Ainārs Grosens no Babītes, kurš guva sešas uzvaras un nopelnīja 12 punktus. Alfrēds Reinsons ar 10 punktiem pēc papildrādītājiem ierindojās 33. vietā, bet Juris Firsts ar sešiem punktiem – 43. vietā. Labāko rezultātu (astoņas uzvaras un 16 punkti) sasniedza rīdzinieks Toms Cirvelis.

Latvijas dāmu čempionāta pusfināla turnīrā Tukumā piedalījās 27 novusistes, un arī no šī turnīra vietas finālā nodrošināja divas Pierīgas novadu pārstāves. Ķekaviete Regīna Andersone ar septiņām uzvarām un 14 punktiem ieņēma septīto vietu, bet baldoniete Biruta Siliņa guva vienu uzvaru mazāk un ierindojās 12. vietā.

Čempionāta nolikums paredz, ka finālturnīra pirmajā posmā gan dāmas, gan kungi tiks sadalīti divās apakšgrupās pa astoņiem dalībniekiem katrā. Apakšgrupās cīņas notiks pēc riņķa sistēmas līdz četru setu uzvarai. Otrajā posmā 1.–4. vietu ieguvēji no katras apakšgrupas spēlēs ar otras apakšgrupas 1.–4. vietas ieguvējiem un noskaidros kopvērtējuma 1.–8. vietu ieguvējus, bet 5.–8. vietas ieguvēji savā starpā sadalīs vietas no devītās līdz sešpadsmitajai.