25.11.2013 13:00

Siguldiete uzvarējusi telpu orientēšanās sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiete uzvarējusi telpu orientēšanās sacensībās Publicitātes foto

Aizvadītajās brīvdienās Baldones sporta centrā un bijušajā Tabakas fabrikas ēkā norisinājās ikgadējās telpu orientēšanās sacensības, kurās uz starta piecas reizes stājās vairāk nekā 200 dalībnieku.

Divu dienu laikā sacensību dalībnieki veica piecas distances, kopā apmeklējot 97 kontrolpunktus. Rīkotāji informēja, ka orientieristi uzskrējuši aptuveni 40 stāvu augstumā, kaut distances izteiksmē pievarēja tikai apmēram četrus kilometrus.

Dāmu konkurencē elites grupā (S21) pirmo vietu piecu distanču summā izcīnīja siguldiete Kristīne Veita no kluba "Purva bridējs". Distancē viņa pavadīja 45 minūtes un 42 sekundes un otrās vietas ieguvēju rīdzinieci Madaru Bricis apsteidza par trim minūtēm un piecām sekundēm.

Absolūtajā vērtējumā labākais izrādījās Sergejs Rjabiškins no Igaunijas, kurš par vairāk nekā trim minūtēm apsteidza labāko no mājiniekiem Anatoliju Tarasovu. Sestajā vietā V21 grupā vīriem ierindojās Jānis Bukins no Siguldas Valsts ģimnāzijas (7:42 aiz uzvarētāja), bet astotais bija carnikavietis Edgars Bričonoks (+12:56).

Pierīgas orientieristi bija starp labākajiem vēl vairākas vecuma grupās. S16 grupā jaunietēm trešo vietu izcīnīja siguldiete Kristīne Ozola. Ceturtās vietas ieņēma viņas novadnieki Viesturs Veits (V16) un Rolands Auziņš (V40), bet S40 grupā piektā bija orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāve Tamāra Kosmačeva.

Sacensības organizēja bērnu un jauniešu centrs "Rīgas Skolēnu pils" sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi.