24.11.2013 17:39

Ķekavieši savāc visus punktus, ulbrokieši – pusi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavieši savāc visus punktus, ulbrokieši – pusi arhīvs

Izcīnot divas grūtas uzvaras, par Latvijas virslīgas turnīra tabulas līderiem kļuvuši florbola kluba "Ķekava" spēlētāji.

Nedēļas nogales spēles Latvijas florbola čempionātā aizritēja sēru noskaņā, pieminot Zolitūdes traģēdijā bojāgājušos un cietušos.

Ķekavā vietējā florbola kluba un FK "Bauska" spēlē laukuma saimnieki sešas reizes izvirzījās vadībā ar vienu vārtu pārsvaru, vienu reizi arī nonāca zaudētājos, taču allaž sāncenši panāca izlīdzinājumu, un četras minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 7:7. Tad divus vārtus pusotras minūtes laikā guva Edžus Bunka, un mājinieki svinēja uzvaru 9:7. Divreiz precīzs bija arī Aivis Hammers, bet Toms Mežotnis baušķenieku vārtsargu pārspēja trīs reizes.

Dienu vēlāk FK "Ķekava" florbolistiem pretī stājās FBK "Valmiera"/"VIA" komanda. Pēc nospēlētām divām trešdaļām valmierieši bija vadībā 4:2, taču ķekavieši parādīja raksturu un pēdējās 20 minūtēs izcīnīja uzvaru 5:4. Arī šajā mačā Toms Mežotnis izcēlās ar trim vārtu guvumiem.

Pie otrā panākuma sezonā tika "Ķekavas Bulldogs" kluba florbolisti, kuri divu virslīgas pastarīšu savstarpējā cīņā ar 14:7 pieveica Talsi/"Triobet" vienību. Izšķirošo pārsvaru otrā Ķekavas komanda iekrāja spēles otrajā pusē, kad pēc 5:5 četrreiz pēc kārtas raidīja bumbiņu talsenieku vārtos.

Teicamu spēli aizvadīja Klāvs Ozoliņš, kura kontā seši gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles. Piecu rezultativitātes punktus nopelnīja Matīss Jansons (2+3), četrus – Oskars Eglītis (2+2).

Mainīgām sekmēm virslīgā turpina cīnīties Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komanda. Nedēļas nogalē viņi vispirms atspēlēja triju vārtu deficītu, taču piecas minūtes līdz pamatlaika beigām ielaida izšķirošos vārtus un piekāpās sporta klubam "Pārgauja" 5:6 (divreiz precīzi meta Pēteris Freimanis). Bet svētdien sava laukumā spēles otrajā pusē salauza Tals/"Triobet" komandas pretestību – 8:3 (pa trim vārtu guvumiem P. Freimanim un Kasparam Šķēlam).

Virslīgas turnīra tabulas galvgalā pa 33 punktiem ir FK "Ķekava" un Kocēnu "Rubenei", tiesa, ķekavieši aizvadījuši spēli vairāk. Ubroka/FS "Masters" ar 12 punktiem 10 spēlēs ir desmitie, bet "Ķekavas Bulldogs" ar septiņiem punktiem 14 mačos priekšpēdējā 13. vietā.

Viena spēle ar Pierīgas komandas piedalīšanos notikusi arī Latvijas pirmās līgas turnīrā – sporta kluba "Babīte" florbolisti pēcspēles metienu sērijā ar 5:6 piekāpās tiešajiem konkurentiem par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā Kuldīgas komandai. Interesanti, ka arī abās iepriekšējās šīs sezonas savstarpējās spēlēs uzvarētāju noskaidrošanai ar 60 minūtēm bija par maz, un abos gadījumos kuldīdznieki svinēja uzvaru pagarinājumā.

SK "Babīte" pirmās līgas Centra grupas turnīra tabulā ieņem piekto vietu, Kuldīgas florbolistiem zaudējot trīs punktus.