16.03.2012 08:00

Pierīgas kalnu slēpotāji dominē Baltijas kausa izcīņā

Autors  Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Slalomā sudraba medaļu izcīnīja Kaspars Daugulis no Siguldas. Slalomā sudraba medaļu izcīnīja Kaspars Daugulis no Siguldas. www.infoski.lv

Bagātīgu medaļu ražu Somijā notikušajā Baltijas kausa izcīņā, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts, nopelnījuši Pierīgas kalnu slēpotāji.

Divas uzvaras un vienu otro vietu triju dienu sacensībās izcīnīja mārupietis, 2010. gada Vankūveras ziemas olimpisko spēļu dalībnieks Kristaps Zvejnieks. Viņš bija labākais gan milzu slalomā, gan slalomā, bet supergiganta disciplīnā piekāpās vienīgi savam novadniekam Robertam Rodem, kurš savukārt bija otrais milzu slalomā. Latvijas čempionāta ieskaitē divas trešās vietas ieņēma Kristapa jaunākais brālis Miks, bet slalomā sudraba medaļu izcīnīja Kaspars Daugulis no Siguldas.

Divas augstākā kaluma godalgas nopelnīja arī siguldiete Ieva Meldere. Viņa bija absolūti labākā slalomā, bet sacensībās milzu slalomā Baltijas kausa izcīņas vērtējumā ieņēma otro vietu aiz igaunietes Trīnas Tobi un nodrošināja Latvijas čempiones titulu šajā kalnu slēpošanas disciplīnā. Šīs turklāt bija vienīgās sacensības, kurās kādam no kaimiņvalstu pārstāvjiem izdevās no pjedestāla augstākā pakāpiena nostumt Latvijas sportistus.

Trīs Latvijas čempionāta medaļas savā īpašumā izdevās iegūt 16 gadus vecajai Lienei Bondarei – viņai zelts supergigantā, kā arī bronza milzu slalomā un slalomā.