21.11.2013 18:23

Carnikavietis līderis aptaujā par Latvijas gada labāko riteņbraucēju – apsteidz pat titulēto olimpieti Štrombergu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavietis līderis aptaujā par Latvijas gada labāko riteņbraucēju – apsteidz pat titulēto olimpieti Štrombergu www.teamrietumudelfin.com

Līdzjutēju balsojumā par 2013. gada Latvijas labāko riteņbraucēju pēc pirmās nedēļas, apsteidzot Eiropas BMX čempionu Māri Štrombergu, līderpozīcijās izvirzījies Eiropas bronzas medaļnieks šosejas riteņbraukšanā carnikavietis Toms Skujiņš.

Līdz 30. novembrim ikvienam sporta līdzjutējam Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājaslapā "lrf.lv" ir iespēja nobalsot par 2013. gada Latvijas labāko riteņbraucēju. Līdzjutēju balsojums ir viens no pieciem kritērijiem gada labākā riteņbraucēja noteikšanā. To ietekmēs arī Latvijas Riteņbraukšanas federācijas padomes, BMX klubu, šosejas un MTB treneru padomes un žurnālistu balsojums.

Rīkotāji ceturtdien informēja, ka balsojumā kopumā atdotas vairāk nekā 1000 balsis. Vadībā visai pārliecinoši izvirzījies 2013. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks un pasaules U23 čempionāta piektās vietas ieguvējs Toms Skujiņš (24,5 %), kuram seko šī gada Eiropas BMX čempions Māris Štrombergs (19,8 %) un prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" dalībnieks Gatis Smukulis (14,5 %).

Kopumā aptaujā ir iespēja nobalsot par deviņiem Latvijas riteņbraucējiem, kuri šajā gadā ierindojušies labāko sešiniekā visaugstākā mēroga sacensībās.

Latvijas gada labākais riteņbraucējs tiks paziņots 1. decembrī, bet apbalvošana norisināsies Latvijas Riteņbraukšanas sezonas noslēguma pasākumā īsi pirms gadu mijas.