20.11.2013 22:08

Carnikavas basketbolisti atgriežas līderpozīcijās, kaimiņi seko

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Edgars Vecums Edgars Vecums Carnikavas sporta centrs

Kārtējās uzvaras spēlēs ar krasi atšķirīgiem scenārijiem Latvijas Basketbola līgas trešajā divīzijā (LBL3) izcīnījuši Carnikavas un Saulkrastu basketbolisti.

Trešdien pirms Carnikavas un Rūjienas basketbola klubu spēles tika sveikts LBL3 oktobra mēneša vērtīgākais spēlētājs Edgars Vecums. Uz šīs pozitīvās nots ar agresīvu aizsardzību, precizitāti uzbrukumos un nospiedošu pārsvaru cīņā par atlēkušajām bumbām abos laukuma galos carnikavieši jau astotajā minūtē bija panākuši 20 punktu pārsvaru (28:8).

Turpinājumā laukuma saimnieku ofensīva nedaudz apsīka, un starpība tik strauji vairs nepalielinājās. Pārtraukumā ejot – 55:31. Otrā puslaika sākumā tika sasniegts 30 punktu pārsvars un, daudz izmantojot tālākos rezervistus, Carnikavas komanda bez problēmām svinēja septīto uzvaru astoņās spēlēs – 105:63.

Oktobra MVP E. Vecums laukuma saimnieku labā guva 18 punktus, Rolands Dovgjallo 16, Ivars Lubāns un Kristaps Briedis pa 14.

Dienu iepriekš sīvā cīņā pirmo zaudējumu sezonā basketbola klubam "Salacgrīva" sagādāja Saulkrastu komanda. Gandrīz visas spēles gaitā vadībā bija Salacgrīvas basketbolisti, kuri pirmā puslaika vidū, gūstot 13 punktus pēc kārtas, panāca 14 punktu pārsvaru (31:17), bet lielāko starpību (55:40) sasniedza trešās ceturtdaļas vidū.

Taču laukuma saimnieki saulkrastieši nepadevās, punktu pa punktam deldēja rezultāta starpību un četras minūtes līdz beigām panāca izlīdzinājumu 75:75. BK "Salacgrīva" spēlētāji vēl atguva sešu punktu pārsvaru, taču mājinieki atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas un izskaņā nosargāja uzvaru ar četriem precīziem soda metieniem – 87:83.

Uzvarētājiem Toms Provejs guva 19, Edgars Brumermanis 15, Mikus Karlovs un Reinis Birznieks pa 12, bet Roberts Bulāns 11 punktus.

Pēc šīs Saulkrastu komandas uzvaras par vienīgo LBL3 komandu, kas šosezon vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu, kļuvis basketbola klubs "Sigulda". Piektdien siguldieši (šosezon 6-0) viesosies pie "STASIS"/Alūksne basketbolistiem, bet saulkrastiešiem (6-1) un carnikaviešiem (7-1) nākamās spēles paredzētas nākamās nedēļas sākumā.