19.11.2013 13:14

Pizika kausi tiek arī ķekaviešiem un ulbrokiešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pizika kausi tiek arī ķekaviešiem un ulbrokiešiem www.xc.lv

Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā, ar kuru beidzas riteņbraukšanas sacensību sezona, sešos posmos kopā pulcēja gandrīz divus simtus sportistu dažādās vecuma grupās.

Velokrosa sacensību seriāls noritēja sešos posmos, no tiem viens notika arī Ulbrokā. Laureāti tika noteikti gan katrā posmā atsevišķi, gan visu sešu posmu kopvērtējumā.

Jaunākajā vecuma grupā (2006./07. g. dz.) puišiem, uzvarot trijos no sešiem posmiem, arī pēdējā kārtā Valmierā, pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Gustavs Krasts no Ulbrokas. Trijos pārējos posmos labākais bija Mārupes BMX kluba pārstāvis Emīls Allers, taču pirmajā posmā viņš palika tikai sestajā vietā un summā uzvarētājam zaudēja deviņus punktus (150 pret 141).

M14 grupā (2000./01. g. dz.) pārliecinošu pirmo vietu izcīnīja Artūrs Krasts no Ulbrokas, kurš, sacensībās pārstāvot Rīgas riteņbraukšanas skolu, uzvarēja četros posmos un abos pārējos bija otrais.

Divas uzvaras M16 un W16 vecuma grupās (1998./99. g. dz.) A. Pizika kausa izcīņas svinēja Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) pārstāvji. Pat nestartējot pēdējā posmā, pirmo vietu sacensībās jaunietēm izcīnīja Krista Ratniece, kura bija uzvarējusi visos piecos iepriekšējos posmos.

Pēdējā posma sacensībās jauniešiem uzvaru izcīnīja Sīms Lepiks no Tartu, bet divas nākamās vietas ieņēma ĶNSS audzēkņi Kristofers Bindemanis un Vladlens Gurkins. Tā kā gan S. Lepiks, gan V. Gurkins bija izlaiduši vairākus iepriekšējos seriāla posmus, lielāko punktu summu kopvērtējumā guva K. Bindemanis.