19.11.2013 11:40

Pierīgas jaunie džudisti apliecina meistarību sacensībās Tartu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Starptautiskajā džudo turnīrā Igaunijā Siguldas un Pierīgas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi nopelnījuši godalgas visās četrās vecuma grupās.

Vecākajā A grupā (1996./98. g. dz.) pirmās vietas izcīnīšanai ar uzvarām divās cīņās svara kategorijā virs 90 kg pietika Ralfam Rūsiņam no PBJSS. Vēl vienu uzvaru PBJSS audzēknis guva C grupā (2000./02. g. dz.), kur svara kategorijā līdz 34 kg nepārspēts visās trijās cīņās palika Andrejs Rižovs.

Jaunākajā D grupā zēniem (2002./05. g. dz.) svara kategorijā līdz 30 kilogramiem Rihards Taube (PBJSS) izcīnīja četras uzvaras un vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālā, izcīnot otro vietu. Līdzīgā kārtā otrais bija arī siguldietis Emīls Rengrats (kategorija līdz 42 kg).

R. Taubes komandas biedrs Jānis Štrauss (34 kg) pēc uzvarām pirmajās divās cīņās piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā, taču gandarījuma turnīrā par trešo vietu guva vēl trīs uzvaras un nopelnīja bronzas godalgu. Savukārt Klavs Gailītis (virs 46 kg) izšķirošajā cīņā par bronzu piedzīvoja zaudējumu un finišēja piektajā vietā.

B grupā puišiem (1998./2000. g. dz.) veiksmīgākais no Pierīgas džudistiem bija Raimonds Taube, kurš ar trim uzvarām un vienu zaudējumu ierindojās trešajā vietā, bet C grupā trešo vietu ar četrām uzvarām piecās cīņās izcīnīja Mareks Markāns.

Vairākas godalgotas vietas izcīnīja arī PBJSS jaunās džudistes. C grupā svara kategorijā līdz 40 kg finālā tikās divas pierīdznieces, un Elīza Jevstigņejeva pārspēja Andru Niku. Pirmo vietu šajā vecuma grupā izcīnīja arī Vineta Alksne (44 kg), otro – Sofija Vlasova (36 kg), bet trešās – Aleksandra Nazarova (32 kg) un Dārta Smildziņa (virs 48 kg). A grupā trešo vietu izcīnīja Karīna Beķere no Siguldas un ceturto Aiga Bērziņa no PBJSS, bet B grupā meitenēm piekto vietu ieguva Serafima Nazarova.