16.11.2013 15:33

LBL3 turnīrā Carnikavas komandai pirmais zaudējums, Siguldai sestā uzvara

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL3 turnīrā Carnikavas komandai pirmais zaudējums, Siguldai sestā uzvara Krišjānis Grantiņš

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas līderiem pirmo neveiksmi sagādājuši basketbola kluba "Salacgrīva" spēlētāji. Panākumu sēriju ar graujošu uzvaru turpina BK "Sigulda".

Ar 15:2 izrāvienu laukuma saimnieki pirmā puslaika vidū panāca 28:17 pārsvaru, taču carnikaviešiem diezgan ātri izdevās atspēlēties un uz brīdi arī atgūt vadību (33:32). Turpinājumā laukumā ritēja turnīra līderu cienīga cīņa, kurā veiksmīgāki tomēr izrādījās Salacgrīvas basketbolisti. 74:70 bija viņu sestais panākums pēc kārtas, kas vienlaikus arī apturēja Carnikavas komandas sešu uzvaru sēriju.

Otrajā piektdienas spēlē ar Pierīgas komandu piedalīšanos basketbola klubs "Sigulda" guva rekorduzvaru 107:47 pār BK "Madona". Pirmajā ceturtdaļā iekrājuši 14 punktu pārsvaru (25:11), siguldieši spēles otro posmu sāka ar izrāvienu 16:2 un pirmo puslaiku pabeidza jau ar 23 punktu pārsvaru (53:20). Vēl pirms otrā puslaika vidus starpība jau bija sasniegusi 40 punktu robežu (68:28), bet beigās – arī gluži "nepieklājīgus" 60 punktus.

Punktus BK "Sigulda" labā guva visi deviņi laukumā izgājušie spēlētāji, visvairāk iemeta Ingars Danbergs (22), Raimonds Rudzāts, Toms Bitītis un Ilmārs Cīrulis (visiem pa 16 p.). Siguldieši šosezon uzvarējuši visās sešās spēlēs, turklāt tikai vienreiz rezultāta starpība bijusi mazāka par 20 punktiem. Savukārt pastarīšiem madoniešiem šī bija sestā neveiksme pēc kārtas.

LBL3 turnīra tabulā palikušas divas komandas, kas šosezon vēl nav piedzīvojušas zaudējumus, – BK "Sigulda" un BK "Salacgrīva" (pa sešām uzvarām sešās spēlēs). Carnikavas komandai ir sešas uzvaras septiņās spēlēs, Saulkrastu komandai – piecas uzvaras sešos mačos.

Nākamās spēles trim Pierīgas komandām paredzētas nākamnedēļ. Otrdien Saulkrastu basketbolisti, kuriem šosezon ir piecas uzvaras sešās spēlēs, savā laukumā uzņems BK "Salacgrīva", dienu vēlāk Carnikavā viesosies SK "Rūjiena" basketbolisti, bet piektdien BK "Sigulda" dosies izbraukumā uz Alūksni.