16.11.2013 16:49

Stopiņu handbolistes varonīgi uzvar čempiones

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes varonīgi uzvar čempiones Krišjānis Grantiņš

Divu Latvijas labāko dāmu handbola komandu savstarpējā cīņā Ulbrokā laukuma saimnieces atspēlē deviņu vārtu deficītu un aizraujošā spēles izskaņā gūst uzvaru pār LSPA komandu, pagarinot panākumu sēriju līdz sešām spēlēm.

Spēles sākums mājiniecēm bija pagalam neveiksmīgs. Viešņas ātri ieguva 5–6 vārtu pārsvaru (vienubrīd bija pat "mīnus deviņi" – 2:11!) un pirmo puslaiku pabeidza 14:9 savā labā. "Plus pieci" studentēm bija vēl otrā puslaika vidū, taču tad ar kopīgām pūlēm uzbrukumā un sekmīgu Baibas Baumanes sniegumu vārtos stopiņietes pamazām starpību deldēja un septiņas minūtes līdz beigām beidzot panāca izlīdzinājumu 23:23, bet vēl pēc dažām minūtēm pirmo reizi izvirzījās vadībā (25:24).

Pusotru minūti līdz beigām LSPA handbolistes nerealizēja septiņu metru soda metienu, taču iespēju nostiprināt minimālo pārsvaru neizmantoja arī laukuma saimnieces, un iespēja pēdējam uzbrukumam bija pašreizējām Latvijas čempionēm. Divas sekundes līdz finālsirēnai uz Stopiņu NHK vārtiem tika nozīmēts vēl viens septiņu metru soda metiens, taču to atvairīja B. Baumane – uzvara 26:25.

Pilnu mača videoierakstu un Stopiņu NHK līderes Ivitas Asares pēcspēles komentāru var noskatīties portālā "Sportacentrs.com" vai Latvijas Handbola federācijas mājaslapā.

Ne tik veiksmīgi divas virslīgas spēles pēdējo dienu laikā aizvadījusi Stopiņu novada vīru handbola komanda. Piektdien Stopiņu handbolisti, neveiksmīgi aizvadot otrā puslaika sākumu, ar 21:27 (9:12) savā laukumā piekāpās Latvijas junioru izlasei.

Savukārt sestdien Spuņciemā stopiņieši ar 16:25 (8:13) zaudēja komandai "Jūrmalas sports". Arī šajā spēlē izšķirošā bija otrā puslaika pirmā daļa, kurā uz deviņiem jūrmalnieku vārtu guvumiem viesi spēja atbildēt tikai ar diviem. Lai arī pēdējās desmit minūtēs Stopiņu NHK vārtos bumba neielidoja ne reizi, spēli glābt jau bija daudz par vēlu. Andris Lazda pirmajā spēlē guva deviņus, bet otrajā – astoņus vārtus.

Astoņās spēlēs Stopiņu handbolisti guvuši divas uzvaras un turnīra tabulā ieņem astoto vietu desmit komandu konkurencē.