16.11.2013 15:41

Elīza Tīruma ceturtā Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elīza Tīruma ceturtā Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Krišjānis Grantiņš

Kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas pirmajās sacensībās Lillehammeres trasē Norvēģijā cerīgus rezultātus sasniegušas Latvijas dāmas; divnieku ekipāžām rezultāti pieticīgi.

Dāmu sacensībās pēc pirmā brauciena krimuldiete Elīza Tīruma ieņēma devīto vietu, taču otro veica krietni labāk, sasniedza piekto labāko rezultātu un summā pakāpās uz ceturto vietu, kas viņai ir atkārtots labākais sasniegums individuālajās sacensībās Pasaules kausa posmos.

Uzvarētājai Natālijai Geizenbergerei no Vācijas Elīza divu braucienu summā zaudēja 0,421 sekundi, bet no trešās vietas ieguvējas kanādietes Aleksas Gafas atpalika par 0,035 sekundēm.

Jaunā Siguldas kamaniņu braucēja Ulla Zirne, kura dienu iepriekš izcīnīja otro vietu Nāciju kausa izcīņā, atsevišķos braucienos uzrādīja 10. un 15. rezultātu un beigās ieņēma 14. vietu 0,716 sekundes aiz N. Geizenbergeres. Zīmīgi, ka tikai vienu pozīciju augstāk bija seškārtējā pasaules čempione un pašreizējā olimpiskā čempione Tatjana Hifnere no Vācijas.

Divnieku ekipāžu sacensībās brāļi Andris un Juris Šici no Siguldas braucienos uzrādīja 14. un 11. rezultātu un summā ierindojās 12. vietā, uzvarētājiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam zaudējot 0,920 sekundes. Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc lieliska pirmā brauciena (piektais laiks) otrā mēģinājuma startā pieļāva rupju kļūdu un beigās palika pēdējā 20. pozīcijā sešas sekundes aiz uzvarētājiem.

Svētdien plkst. 11.20 Lillehammerē sāksies sacensības vīriem, kurās startēs Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš. Otro braucienu plānots pārraidīt televīzijas kanālā "Eurosport".