15.11.2013 10:51

"Ospreys" apstiprina vēlmi meklēt perspektīvus spēlētājus ar "Livonia" palīdzību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ospreys" apstiprina vēlmi meklēt perspektīvus spēlētājus ar "Livonia" palīdzību livonia-rugby.lv

Ar Garkalnes novada regbija kluba "Livonia" palīdzību Velsas klubs "Ospreys" Baltijā un tās tuvākajā apkārtnē centīsies meklēt sev noderīgus un perspektīvus spēlētājus, kuri nākotnē varētu papildināt tā rindas un izmantot iespēju spēlēt visaugstākajā līmenī.

Trīs dienu vizīti Latvijā ceturtdien noslēdza "Ospreys" pārstāvji kluba komercdirektors Jarni Gatrijs un Ahilleja cīpslas savainojumu dziedējošais moldāvu pirmās līnijas uzbrucējs Dmitrijs Arhips.

Ceturtdien notikušajā preses konferencē J. Gatrijs atzina, ka ir pārliecināts, ka "Livonia" iekļaušanās "Ospreys" sistēmā būs Latvijas regbijam ļoti noderīga, jo ļaus izmantot lielus resursus un darba metodes, pastāstīja "Livonia" preses sekretārs Valters Nikans. Latvijas spēlētāji un treneri varētu gūt pieredzi Velsā, kā arī būs iespējama līdzīga sadarbība pretējā virzienā, kad treneri un spēlētāji no Velsas varētu doties palīgā klubam Latvijā.

"Mums ir lieli resursi un pieredze, ar ko dalīties, lai dotu iespēju gan spēlētājiem, gan treneriem augt profesionāla regbija gaisotnē," teica J. Gatrijs, piebilstot, ka "Ospreys" personāls, ieskaitot spēlētājus, ir diezgan prāvs – 120 cilvēku. "Mēs vēlamies iedrošināt arī jaunus cilvēkus nodarboties ar regbiju," teica Velsas kluba pārstāvis.

"Ospreys" treniņos kopējā grupā parasti piedalās apmēram 40 spēlētāju, bet uz katru no 15 pozīcijām laukumā ir četri kandidāti, kādēļ konkurence ir milzīga.

Nākamā gada vasarā "Ospreys" Latvijā vēlas sarīkot jauniešiem un junioriem vienu nedēļu ilgu treniņnometni, kur pieredzi apgūtu gan spēlētāji, gan regbija treneri no Baltijas valstīm un Skandināvijas. Pašlaik "Ospreys" ir divi sadarbības klubi Itālijā – Milānā un Vičencā, bet attīstības stadijā ir kontakti arī ar Nīderlandes un Beļģijas klubiem. Savukārt Velsā vien ''Ospreys'' sistēmā ir 77 klubi, kā arī 7500 bērnu vecumā līdz 16 gadiem, pastāstīja J. Gatrijs.

Labākajiem Latvijas jaunajiem spēlētājiem sadarbība pavērs iespēju mācīties trijās koledžās un Svonsi universitātē, kas ir "Ospreys" regbija sistēmā. Svonsi universitātē turpmāk mācīsies un centīsies iekļūt "Ospreys" arī Lietuvas izlases aizsardzības centra spēlētājs Dovids Taujansks, kurš aizvadītājā sezonā krietni palīdzēja "Livonia" izcīnīt zelta medaļas Latvijas čempionātā.

RFC "Livonia" atbalstītājas Garkalnes novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks un atbildīgais par sportu šajā novadā Juris Silovs atklāja iespējamos virzienus par "Livonia" iespējamu spēlēšanu augstākā līmenī – piedalīties Ukrainas vai Krievijas pirmās līgas čempionātā.

"Kļūstot aizvien spēcīgākiem, mums ir jālūkojas ārpus Latvijas," ar J. Silovu vienisprātis ir "Livonia" kluba prezidents Vigo Valdavs, kurš domā, ka nākotnē galvenajai komandai vajadzētu iegūt arī vismaz pusprofesionālas komandas statusu.