13.11.2013 12:06

Noskaidroti Olaines novada dambretes čempioni

Autors  www.olainessports.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Olaines kultūras namā aizvadīts novada čempionāts dambretes spēlē, bet Olaines 2. vidusskolā notika novada izglītības iestāžu sporta spēles trīs sporta veidos – galda tenisā, šautriņu mešanā un novusā.

Dambretes sacensības pārraudzīja un tiesāja pieredzējis dambretes treneris un Latvijas dambretes federācijas pārstāvis Edgars Ratnieks. Kopā piedalījās desmit pieaugušie dambretes spēlētāji un seši bērni. Pieaugušo konkurencē dalību pieteica arī divas daiļā dzimuma pārstāves. Pieaugušo grupā dalībnieki spēlēja pēc apļa sistēmas, izspēlējot katrs ar katru. Bērni paguva izspēlēt divus savstarpējos spēļu apļus.

Lai noskaidrotu uzvarētāju pieaugušo grupā, nācās rīkot pārspēli starp šīs dienas līderiem – Igoru Martinovu un Pēteri Virsi. Jau otro gadu pēc kārtas par Olaines novada dambretes čempionu kļuva Igors Martinovs, atkal atstājot Pēteri Virsi godalgotajā otrā vietā. Trešo vietu ieguva Genādijs Abuladze.

Arī bērnu grupā norisinājās sīva cīņa, lai noskaidrotu otrās un trešās vietas ieguvēju, jo trīs dalībniekiem bija vienāds punktu skaits. Pārliecinošu uzvaru un visa turnīra līdera titulu bērnu grupā ieguva Andrejs Šohins, otro vietu ieguva Vladislavs Siliņēvičs, bet godalgoto trešo vietu izcīnīja Alīna Vanaga.

Olaines novada izglītības iestāžu sporta spēlēs trijos sporta veidos piedalījās Olaines 1. vidusskolas, Olaines 2. vidusskolas un Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžas (OMTK) skolēnu izlases komandas.

Par galda tenisa turnīra uzvarētājiem kļuva Anastasija Popova (OMTK) un Vladimirs Šlikovs (Olaines 2. vsk.), novusa turnīrā uzvarēja Viktorija Lazareva (OMTK) un Iļja Jegorovs (Olaines 2. vsk.), bet šautriņu mešanā labākie izrādījās Zane Mellupe (OMTK) un Deniss Dzjuba (Olaines 2. vsk.).