12.11.2013 15:23

Salaspilieši labākie sākumskolu dambretes turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilieši labākie sākumskolu dambretes turnīrā Dambretes attīstības biedrība

Rīgā, Imantas vidusskolā, projekta "Bērnu prāta spēju attīstīšana ar dambretes spēli" ietvaros notika Dambretes attīstības biedrības rīkotais sākumskolu dambretes turnīrs.

Turnīrā piedalījās 101 skolēns, viņu vidū bija arī Salaspils 1. un 2. vidusskolas, kā arī Baldones un Ikšķiles vidusskolu jaunie dambretisti. Turnīrs notika pēc Šveices sistēmas septiņās kārtās. Ar diplomiem tika apbalvoti katras klases seši labākie dambretisti, un, kā izrādījās, lielākos panākumus guva Salaspils 1. vidusskolas audzēkņi.

Otrajā vietā 2. klašu skolēnu grupā ierindojās Krists Vidzis, kurš nopelnīja 11 punktus no 14 iespējamiem, bet starp pirmklasniekiem otrs labākais bija Mārtiņš Budreika (10 p.). Otro klašu grupā Tīna Osīte ierindojās ceturtajā vietā un Rinalds Marčenkovs sestajā (abiem pa 10 p.), bet Markuss Ulmanis bija ceturtais starp pirmo klašu skolēniem (8 p.).

Trīs diplomus ceturto klašu skolēnu grupā nopelnīja Salaspils 2. vidusskolas audzēkņi – ceturto vietu ieņēma Maksims Jermoškins (11 p.), piekto Deniss Kromkins (10 p.) un sesto Jūlija Bičeka (9 p.).

Pie apbalvojumiem tika arī abu pārējo Pierīgas skolu skolēni. Pirmo vietu ceturto klašu skolēnu konkurencē izcīnīja Annija Bērziņa no Ikšķiles vidusskolas (12 p.), trešā bija Signe Liniņa (11 p.), ceturtais trešo klašu skolēnu turnīrā bija Rustams Rzajevs (9 p), bet otrklasnieku grupā piektajā vietā ierindojās Renārs Meļņikovs (10 p.). Savukārt Baldones vidusskolai diplomu par izcīnīto sesto vietu trešklasnieku konkurencē nopelnīja Arturs Dumbris (8 p.).

Turnīrā piedalījās arī jaunāko klašu skolēni no Engures, Lielvārdes, Ogres, Ķeguma un Suntažiem.