11.11.2013 15:25

Latvijas čempionāta pusfinālā četri Pierīgas novusa spēlētāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempionāta pusfinālā četri Pierīgas novusa spēlētāji arhīvs

Valsts individuālā čempionāta ceturtdaļfināla kārtu pārvarējuši divi Ķekavas un divi Babītes novada novusisti.

Nedēļas nogalē notika trīs piektās kārtas jeb ceturtdaļfināla turnīri, kuros pa 30 novusa spēlētājiem noskaidroja piecpadsmit pusfināla turnīra dalībniekus. Turnīrā Bauskā piedalījās astoņi Babītes un Ķekavas novadu pārstāvji, no kuriem trim izdevās iekļūt labāko piecpadsmitniekā.

Turnīrā pēc Šveices sistēmas 11 kārtās otro vietu ar septiņām uzvarām un 14 punktiem izcīnīja ķakavietis Juris Firsts, tādu pašu rezultātu sasniedza arī Ainārs Grosens, viņam pēc papildrādītājiem astotā vieta, bet Alfrēds Reinsons ar 12 punktiem ieņēma 15. vietu. Ārpus pusfinālistu skaita palika Ainārs Grosens (16. vieta), Gunārs Evers (18.), Igors Ramba (23.), Gaidis Čoders (26.) un Kristaps Zariņš (28.).

Latvijas čempionāta pusfināla turnīrs ar 46 novusa meistaru piedalīšanos notiks 23. novembrī Ķekavā, un tajā līdz ar 45 ceturtdaļfināla turnīru veiksminiekiem piedalīsies arī pagājušā gada Latvijas čempions ķekavietis Mikus Andersons. 16 labākie novusisti kvalificēsies finālturnīram, kas paredzēts 30. novembrī Rīgā.

Pusfināla dalībnieces noskaidrotas arī Latvijas dāmu individuālajā čempionātā – cīņā par vietu starp 16 finālistēm 30 dalībnieču konkurencē piedalīsies arī mārupiete Karīna Ķemere, Regīna Andersone no Ķekavas un baldoniete Biruta Siliņa.