11.11.2013 13:21

Roku cīņas Salaspilī un Varšavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Roku cīņas Salaspilī un Varšavā armpower.net

Ar Salaspils sportistu piedalīšanos Varšavā aizvadīta Pasaules kausa izcīņa armrestlingā. Savukārt pašu mājās Salaspilī roku cīņu meistari sacentušies Latvijas kausa izcīņas ceturtajā posmā.

"Nemiroff World Cup" sacensībās Polijas galvaspilsētā kārtējos panākumus guvusi Žanna Čingule. Svara kategorijā virs 65 kilogramiem viņa izcīnīja otro vietu cīņās ar labo roku, vienīgi finālā piekāpjoties lietuvietei Eglei Vaitkutei.

Pasaules kausa izcīņā pieaugušo konkurencē piedalījās arī juniors Kaspars Grāvis no Salaspils. Cīņā ar kreiso roku svara kategorijā līdz 78 kilogramiem viņš ierindojās 12.vietā, bet cīņā ar labo roku palika septiņpadsmitais.

Tostarp Salaspilī visi pārējie labākie Latvijas armrestlinga meistari cīnījās par godalgām Latvijas kausa izcīņas ceturtajā posmā.

Iespaidīgus panākumus guva šāgada pasaules junioru čempions 17 gadus vecais salaspilietis Vladislavs Krasovskis. Viņš izrādījās spēcīgākais junioru konkurencē gan līdz, gan virs 75 kilogramiem un uzvarēja arī pieaugušo konkurencē līdz 74 kg, liecina Latvijas Armrestlinga federācijas informācija.

Kopvērtējumā, rēķinot rezultātus cīņās ar abām rokām, otro un trešo vietu sacensībās junioriem līdz 75 kg ieņēma Salaspils sporta skolas pārstāvji Vitālijs Bizuns un Ruslans Bogdanovs, ceturto un piekto vietu atstājot lēdurdznieku Pētera Podnieka un Daniela Ļadova īpašumā. Kategorijā virs 75 kg vietas no trešās līdz sestajai sadalīja salaspilieši Andrejs Glušenoks, V. Bizuns, Agris Krūklis un Viesturs Baltušs.

Sacensībās vīriem kategorijā līdz 65 kg pirmās divas vietas izcīnīja Ingars Strazdiņš un Deniss Širants no Salaspils, līdz 83 kg – vairākkārtējais pasaules čempions Jānis Amoliņš un Raimonds Liepiņš, bet kategorijās līdz un virs 92 kg nepārspēti palika attiecīgi Oskars Balgalvis un Raimonds Antonovičs.

Uzvaru sacensībās dalībniekiem ar kustību traucējumiem labākais izrādījās Juris Tomsons no Ropažiem, bet otro vietu dāmām svara kategorijā virs 65 kg ieņēma salaspiliete Sabīne Ļuta. Vairāki desmiti dalībnieku izmēģināja spēkus iesācēju kategorijās, viņu vidū armrestlinga cienītāji no Inčukalna, Mālpils un, protams, Salaspils.