10.11.2013 22:32

Ķekavas florbolistiem sekmīga svētdiena

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas florbolistiem sekmīga svētdiena Latvijas Florbola savienība

Dāmu florbola klubs "Ķekava" uzvar virslīgas līderes, FK "Ķekava" vīru komanda pati kļūst par virslīgas līderi, bet "Ķekavas Bulldogs" izcīna pirmo uzvaru sezonā.

"Buldogi" savās mājās ar 8:7 rezultatīvā cīņā pārspēja florbola klubu "Madona". Otrajā trešdaļā ieguvuši divu vārtu pārsvaru, ķekavieši to nosargāja līdz trešā perioda vidum, kad ielaida divus vārtus pusminūtes laikā, bet pēc tam arī nokļuva zaudētājos 6:7. Drīz pēc tam laukuma saimniekiem izdevās panākt izlīdzinājumu, bet 45 sekundes līdz pamatlaika beigām Atis Lazdiņš guva uzvaras vārtus. Pa diviem precīziem metieniem uzvarētāju labā izdarīja Intars Labsvārds un Oskars Eglītis.

Divus zaudējumus brīvdienās piedzīvoja Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komanda. Sestdien spēlē pret florbola klubu "Madona" ulbrokieši savā laukumā pirmajā periodā ielaida četrus vārtus, otrajā starpību samazināja līdz minimumam, taču izlīdzinājumu panākt nespēja – 4:6. Ulbrokas/FS "Masters" labā Kaspars Šķēls guva divus vārtus.

Dienu vēlāk Ulbrokas florbolisti piedzīvoja pamatīgu sakāvi 3:12 pret florbola klubu "Ķekava". Scenārijs bija diezgan līdzīgs sestdienas mačam ar madoniešiem. Pēc 0:3 pirmo astoņu minūšu laikā mājinieki pievilka līdz vienu vārtu starpībai (2:3, 3:4), taču no otrās trešdaļas vidus precīzi meta tikai ķekavieši. Pēc uzvarām sezonas pirmajās divās spēlēs Ulbrokas florbolisti piedzīvojuši piecus zaudējumus pēc kārtas.

Visos trijos Ulbrokas/FS "Masters" vārtu guvumos piedalījās Pēteris Freimanis (2+1), bet pretiniekiem ar trim precīziem metieniem izcēlās Kristaps Jēkabsons un ar četriem rezultativitātes punktiem Gints Klēģers (2+2) un Jānis Belasovs (1+3).

Vīru virslīgas turnīra tabulā līderpozīcijas ar 27 punktiem dala FK "Ķekava" un Kocēnu "Rubene". Ulbroka/FS "Masters" ieņem desmito vietu (6 p.), bet "Ķekavas Bulldogs" priekšpēdējo trīspadsmito (4 p.).

Divas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos notikušās dāmu virslīgas turnīrā. FK "Ķekava" florbolistes viesos uzvarēja turnīra līdervienību Kocēnu "Rubeni" 4:3, bet FK "Ādaži" savās mājās piekāpās Rīgas Stradiņa universitātei (RSU) 0:2.

Kocēnos pirmās trešdaļas vidū ķekavietes guva divus vārtus pusotras minūtes laikā. Turpinājumā laukuma saimnieces trīs reizes samazināja starpību līdz minimumam, taču neizšķirtu tā arī nepanāca. FK "Ķekava" sastāvā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Elīna Drēziņa un Elīza Elizabete Bērziņa, kura tika atzīta par labāko spēlētāju komandā.

Ādažos abus vārtus mājinieces zaudēja pirmajās 14 minūtēs. Visi 22 ādažnieču metieni mērķi nesasniedza.

Turnīra tabulā pirmās divas vietas ar deviņiem punktiem piecās spēlēs dala "Rubene" un RSU, abām Ķekavas komandām ir pa sešiem punktiem četros mačos, bet virslīgas debitantēm FK "Ādaži" florbolistēm trīs punkti četrās spēlēs.