08.11.2013 14:30

Braucienam uz pasaules čempionātu pretendē deviņas ķekavietes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Braucienam uz pasaules čempionātu pretendē deviņas ķekavietes Latvijas Florbola savienība

Latvijas dāmu florbola izlases galvenais treneris Jānis Freivalds nosaucis 29 spēlētājas, kas kandidē startam decembrī Čehijā paredzētajā pasaules čempionātā. Uz turnīru dosies 20 no šīm florbolistēm.

Izlases paplašinātajā sastāvā iekļautas septiņas florbola kluba "Ķekava" spēlētājas (vairāk – deviņas – ir tikai no Kocēnu "Rubenes"), kā arī divas "Ķekavas Bulldogs" komandas florbolistes. Klubu "Ķekava" valstsvienībā pārstāv vārtsardze Zane Veidenbauma, aizsardze Evija Poļakova un uzbrucējas Ieva Jurkāne, Elīza Elizabete Bērziņa, Gundega Vancāne, Anna Žižkuna un Sintija Kalvāne, bet "Ķekavas Bulldogs" – uzbrucējas Līga Vancāne un virslīgas mēneša labākā spēlētāja oktobrī Inga Ametere.

Piecas no šīm florbolistēm – G. Vancāne, E. Bērziņa, A. Zižkuna, I. Ametere un I. Jurkāne – pagājušajā nedēļā Latvijas valstsvienības sastāvā piedalījās pārbaudes turnīrā Vācijā.

Izlases kandidāšu sastāvā iekļautas arī sešas ārzemju klubos (Norvēģijā, Zviedrijā un Šveicē) spēlējošas florbolistes.

Divdesmit florbolistes, kuras piedalīsies pasaules čempionātā, tiks paziņotas 15. novembrī. No 22. līdz 24. novembrim sieviešu izlase aizvadīs pēdējo treniņnometni, kas notiks Kocēnu sporta namā.

Latvijas florbolistēm turnīrs Vācijā bija viens no sagatavošanos posmiem pirms pasaules dāmu florbola čempionātam, kas no 7. līdz 15. decembrim norisināsies Čehijas pilsētās Brno un Ostravā. Latvijas izlases pretinieces B grupā būs norvēģietes, šveicietes un čehietes.