05.11.2013 14:17

Pierīgas suņu draugiem panākumi Baltijas kausa izcīņā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Signe Turauska Signe Turauska www.biomill.lv

Ar pēdējo piekto posmu Kauņā noslēgusies Baltijas kausa izcīņa kamanu suņu sacensībās, kurā vairākās kategorijās starp godalgoto vietu ieguvējiem iekļuva Pierīgas novadu pārstāvji.

Trešo uzvaru sezonas trijos startos četru suņu vilktu velokamanu klasē izcīnīja Mārtiņš Kristons no Garkalnes novada. Viņš līdz ar to arī nodrošināja pirmo vietu Baltijas kausa kopvērtējumā. Līdzīgu dubultpanākumu guva arī siguldiete Signe Turauska kanikrosa disciplīnā (suns kopā ar skrējēju). Piedaloties trijos no pieciem posmiem, viņa divreiz uzvarēja – arī Lietuvā – un vienreiz bija otrā.

Vēl vienu uzvaru kopvērtējumā no Latvijas pārstāvjiem ieguva garkalniete Ilze Dombrovska baikdžoringā (suns ar riteņbraucēju). Pēdējā posmā viņa ieņēma otro vietu, taču summā, vērtējot trīs labākos sezonas rekordu, saglabāja nelielu pārsvaru pār tuvākajām sekotājām, trim Krievijas sportistēm.

Baltijas kausa piektajā posmā divu dienu sacensību summā baikdžoringā trešo vietu absolūtajā vērtējumā ("Open") un otro pieaugušo konkurencē izcīnīja Jānis Kalaneps no Ādažiem, bet ceturtais kopvērtējumā un pirmais junioru grupā bija viņa "Togo" komandas biedrs Mārcis Akmeņkalns no Berģiem.

Tādas pašas vietas viņi ieņēma arī "Open" kategorijas sezonas kopvērtējumā, savukārt atsevišķās vecuma grupās Akmeņkalnam pirmā vieta, bet Kalanepam otrā. Otrais senioru grupā Baltijas kausa izcīņā bija Ainārs Akmeņkalns.

Baltijas kausa izcīņā kamanu suņiem piedalījās sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas un Somijas.