04.11.2013 14:00

No Jelgavas uz Pierīgu atceļo trīspadsmit medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No Jelgavas uz Pierīgu atceļo trīspadsmit medaļas arhīvs

Jelgavas atklātajā džudo čempionātā jauniešiem ar panākumiem piedalījušies jaunie sportisti no Ulbrokas, Siguldas un Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS).

Pierīgas BJSS džudisti, startējot sešās vecuma grupās, kopā izcīnīja deviņas medaļas (pa trim pirmajām, otrajām un trešajām vietām), kopvērtējumā 29 komandu konkurencē ierindojoties piektajā vietā, bet Ulbrokas un Siguldas pārstāvjiem tika pa divām godalgām.

Vecākajā grupā līdz 18 gadus vecajiem sportistiem svara kategorijā līdz 81 kilogramam pirmo vietu izcīnīja Pierīgas BJSS pārstāvis Artjoms Ratņikovs, kurš uzvarēja visās trijās cīņās, bet viņa kolēģim Jānim Straujupam šajā pašā grupā zaudējums un divas uzvaras garantēja bronzas medaļu.

U-14 vecuma grupā savā svara kategorijā nepārspēts visās četrās cīņās palika Andrejs Rižovs, bet U-10 grupā tādus pašus panākumus guva Artūrs Kiseļevskis. Par Jelgavas čempionāta uzvarētājiem U-8 vecuma grupās kļuva arī Arsēnijs Gudejevs no Ulbrokas sporta kluba un siguldietis Emīls Indriksons.

Otrās vietas, vienīgos zaudējumus piedzīvojot tikai finālā, U-14 vecuma grupā ieguva Uldis Nartišs un Mareks Markāns, bet U-12 grupā – Jānis Edgars Štrauss (visi Pierīgas BJSS) un Oļegs Maistruks no Ulbrokas. Savukārt trešās vietas U-10 grupā ieņēma Pierīgas BJSS audzēkņi Gustavs Hugo Ekmanis un Eduards Nika, kā arī Renārs Hans no Siguldas U-14 grupā.

Vēl vairākiem jaunajiem džudistiem līdz goda pjedestālam nedaudz pietrūka. Piektās vietas ieņēma siguldieši Emīls Rengarts, Bruno Gailāns un Kristaps Pēkšens, kā arī ādažnieki Juris Jeršovs un Fricis Roberts Štrauss, septītās – Ņikita Morozovs, Artūrs Brēmanis, Sergejs Jesins un Valters Dvinskis no Sigudas un Pierīgas BJSS pārstāvji Aleksejs Nazarovs, Leons Lauga, Kirils Popovs, Gatis Leļevs, Artūrs Nartišs un Romāns Jefremovs.

16. novembrī Pierīgas novadu pārstāvji plāno piedalīties starptautiskās jauniešu sacensībās Tartu.