04.11.2013 13:17

Ķekavietes sekmē Latvijas dāmu florbola izlases uzvaras Vācijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavietes sekmē Latvijas dāmu florbola izlases uzvaras Vācijā Latvijas Florbola savienība

Latvijas florbolistes triju nāciju turnīrā ar nopietnu pretestību saskārās vienīgi finālspēlē pret mājiniecēm vācietēm.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases treneri Jānis Freivalds un Jānis Dainis komandas sastāvā dalībai turnīrā bija iekļāvuši "Ķekavas Bulldogs" kluba spēlētāju Ingu Ameteri, kā arī četras FK "Ķekava" uzbrucējas – Ievu Jurkāni, Elīzu Elizabeti Bērziņu, Gundegu Vancāni un Annu Žižkunu. Visas, izņemot A. Žižkunu, aizvadītajās četras spēlēs tika pie rezultativitātes punktiem.

Grupas turnīrā Latvijas valstsvienība ar 24:0 sagrāva Austrijas izlasi (metienu attiecība 53:3!), ar 6:0 pieveica Vācijas junioru (U-19) izlasi un ar 7:1 Vācijas dāmu valstsvienību. Finālā par pirmo vietu vēlreiz bija jātiekas ar Vācijas florbolistēm, kuras tika pārspētas ar 4:1.

I. Jurkāne šajos četros mačos kopā guva piecus vārtus, E. Bērziņa – četrus vārtus un divas rezultatīvas piespēles, I. Ametere – trīs vārtus un divas rezultatīvas piespēles, G. Vancāne – vienus vārtus un vienu piespēli.

Latvijas florbolistēm turnīrs Vācijā bija viens no sagatavošanās posmiem pirms pasaules dāmu florbola čempionāta, kas no 7. līdz 15. decembrim norisināsies Čehijas pilsētās Brno un Ostravā. Latvijas izlases pretinieces B grupā būs norvēģietes, šveicietes un čehietes.