03.11.2013 17:19

Sluckis piecpadsmitais "dzelzs veču" sacensībās Floridā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sluckis piecpadsmitais "dzelzs veču" sacensībās Floridā www.ironman.lv

Mārupes triatlonists Rinalds Sluckis klasiskajā "Ironman" distancē profesionāļiem par vairāk nekā 20 minūtēm labojis sev piederošo Latvijas rekordu.

Kā zināms, "Ironman" sacensību dalībnieki veic četrus kilometrus peldus, 180 km uz divriteņa un 42 km distanci skriešus. Šogad Floridā startēja nepilni trīs tūkstoši triatlonistu.

Peldējumu Rinalds Sluckis veica 55 minūtēs un tobrīd ieņēma piecdesmito vietu absolūtajā vērtējumā. Riteņbraukšanā viņš strauji uzlaboja savas pozīcijas un maratona distancē jau devās kā astoņpadsmitais. Skriešanā mārupietis apsteidza vēl vairākus konkurentus un vienubrīd sasniedza pat trīspadsmito pozīciju, tomēr beigās divas vietas zaudēja.

Visas distances veikšanai Rinaldam bija nepieciešamas astoņas stundas, 23 minūtes un 51 sekunde, kas ir jauns Latvijas rekords. Šogad jūlijā R. Sluckis "Ironman" triatlonu bija veicis astoņās stundās 44 minūtēs un 24 sekundēs.

Par "Ironman Florida" sacensību uzvarētāju kļuva spānis Viktors del Korals, kurš finišēja pēc septiņām stundām, 53 minūtēm un 12 sekundēm. Divas minūtes viņam zaudēja amerikānis Endrjū Starikovičs, bet trešo vietu ieņēma Filips Ospalijs no Čehijas, kurš mērķi sasniedza vēl pēc trīsarpus minūtēm.

Tikai nedēļu iepriekš Rinalds Sluckis turpat Floridā piedalījās "Ironman 70.3" triatlona sacensībās jeb klasiskā triatlona pusdistancē un finišēja 16. vietā, taču vēlāk tika diskvalificēts.