01.11.2013 15:51

Pierīgas jaunie basketbolisti aizvadījuši Mini kausa pirmo posmu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Jaunatnes basketbola līgas rīkotajos Mini kausa izcīņas turnīros U-10 un U-11 vecuma grupās piedalījušās zēnu un meiteņu komandas no Mārupes, Garkalnes, Ikšķiles, Salaspils un Siguldas.

Viens no turnīriem risinājās Mārupes sporta kompleksā, un tajā 11 gadus veco puišu grupā pirmo vietu izcīnīja Mārupes sporta centra komanda. Laukuma saimnieki guva četras pārliecinošas uzvaras – 49:2 pār "B-Klase"/"Spilva", 45:21 pār "B-Klase"/"Ķekavas avots", 33:5 pār "Pārdaugava"/Agris un finālā 47:12 vēlreiz pār "B-Klase"/"Ķekavas avots" komandu.

Turnīrā U-10 vecuma grupā trīs uzvaras četrās spēlēs svinēja Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas jaunie basketbolisti, bet Mārupes sporta centra komanda tika pie diviem panākumiem. Savstarpējā spēlē ar 35:9 pārāki bija Garkalnes novada skolēni.

Turnīrā Ogrē piedalījās divas Igora Miglinieka sporta skolas desmitgadīgo zēnu komandas. Ikšķilieši guva divus panākumus četrās spēlēs, abas reizes pārspējot salaspiliešus (46:6 un 27:19) un ieņēma trešo vietu. Salaspils puišiem šoreiz četras neveiksmes. Turpat Ogrē U-11 grupas turnīrā vienu uzvaru guva Miglinieka sporta skolas komanda no Ikšķiles, bet Siguldas jaunie basketbolisti palika bez panākumiem.

Mini kausa izcīņas meiteņu turnīros piedalījās trīs Pierīgas komandas un visas guva pa divām uzvarām. Saldū četros mačos tā nospēlēja Ikšķiles U-10 un U-11 grupas komandas, bet Rīgā – piecās spēlēs Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas jaunās basketbolistes.

Šogad bērnu basketbola turnīriem jaunākajās vecuma grupās bija pieteicies dalībnieku rekordskaits – 92 vienības, to vidū 25 meiteņu komandas. Dalībnieki ne tikai aizvadīja 4 x 5 minūtes garas spēlēs, bet arī sacentās basketbola elementu stafetē, iegūstot pirmo sacensību pieredzi.

Mini kausa izcīņa šosezon ieplānota četros posmos skolēnu brīvdienu laikā, nākamais paredzēts ap Ziemassvētkiem. Pēdējā ceturtajā (fināla) posmā varēs piedalīties komandas, kas būs spēlējušas kādā no pirmajiem trim posmiem.