01.11.2013 11:52

FK "Ikšķile" uzvar finālistu duelī, FK "Ādaži" saplosa "oligarhus"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
FK "Ikšķile" uzvar finālistu duelī, FK "Ādaži" saplosa "oligarhus" www.racf.lv

Pierīgas klubi izbraukumā guvuši pārliecinošas uzvaras Rīgas atklātā florbola čempionāta kārtējās spēlēs, bet Latvijas jauniešu čempionātā cīnās mainīgām sekmēm.

Pēc neveiksmīga sezonas sākuma otro uzvaru pēc kārtas guvuši pašreizējie čempioni florbola kluba "Ikšķile" spēlētāji, kuri iepriekšējās sezonas finālistu divcīņā ar 8:2 pieveica "Saulkalne S" komandu. Izšķirošā izrādījās otrā trešdaļa, kurā ikšķilieši guva trīs vārtus pēc kārtas un pārsvaru palielināja līdz 5:1.

Vēl iespaidīgāku panākumu guva florbola klubs "Ādaži", kas ar 18:2 sagrāva komandu "Oligarhi". Otrajā periodā vien ādažnieki guva desmit vārtus, bet ielaida tikai vienus.

Cīņā par pirmajām četrām vietām, kas Rīgas čempionāta otrajā posmā garantēs vietu Superlīgā, Austrumu grupā līderi ar 12 punktiem četrās spēlēs septiņu komandu konkurencē ir "FBK Carnikava" florbolisti, bet FK "Ikšķile" ar septiņiem punktiem pakāpies uz ceturto vietu. Savukārt Rietumu grupā FK "Ādaži" ieņem trešo vietu – septiņi punkti piecās spēlēs.

Kārtējās oficiālās spēles Latvijas pieaugušo un jaunatnes čempionātos aizvadījušas vēl vairākas Pierīgas komandas.

Latvijas otrās līgas turnīrā sesto zaudējumu septiņās spēlēs piedzīvojušas "Ropažu raķetes". Mājas spēlē pret florbola klubu "Jūrmala" ropažnieki pirmās trešdaļas vidū bija vadībā 2:1, bet nākamo 22 minūšu laikā ielaida deviņus vārtus pēc kārtas un bija spiesti atzīt pretinieku pārākumu – 7:13. Pa diviem precīziem raidījumiem mājinieku rindās izdevās Uģim Urtānam, Artūram Bērziņam un Ričardam Žeļņeronokam.

Latvijas jaunatnes čempionātā vecākajā U-18 grupā otro zaudējumu piedzīvojuši "Ķekavas Bulldogs" florbolisti, kuri savā laukumā ar 7:10 piekāpās Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas komandai. Baušķenieki no 2:3 spēles vidusdaļā spēja panākt 8:4 un iegūto pārsvaru nosargāja. Ķekaviešu labā trīs reizes precīzi meta Klāvs Ozoliņš.

Visbeidzot pa trim spēlēm aizvadījušas sporta kluba "Babīte" un florbola skolas "Masters"/Ulbrokas jauniešu komandas. Babītes puiši Spuņciemā visās trijās vecuma grupās piekāpās Liepājas "Kuršiem" – 3:13 U-16 grupā, 2:7 U-14 grupā un 10:13 U-12 grupā. Savukārt ulbrokieši savā laukumā pret Bauskas BJSS komandām piedzīvoja zaudējumu U-16 komandu spēlē (3:5), toties uzvarēja U-14 (6:3) un U-12 (17:7) grupās.