30.10.2013 09:15

Carnikavas un Saulkrastu basketbolisti joprojām nepārspēti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas un Saulkrastu basketbolisti joprojām nepārspēti arhīvs

Uzvaru sēriju Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā turpina Carnikavas un Saulkrastu komandas. Carnikavieši piekto uzvaru svinēja, ar 90:72 pieveicot basketbola klubu "Madona", bet saulkrastieši ar 106:60 sagrāva "Rīdzene"/"Turība-2" basketbolistus un tika pie ceturtā panākuma.

Carnikavā pēc graujoša spēles sākuma (19:3 septītajā minūtē) laukuma saimnieku aktivitātes nedaudz noplaka, un līdz otrās ceturtdaļas vidum madonieši samazināja starpību līdz 32:26. Pirmā puslaika izskaņā carnikaviešiem izdevās palielināt pārsvaru līdz 49:38, taču pēc pārtraukuma viesi turpināja pakaļdzīšanos, un 26. minūtē no mājinieku pārsvara vairs nekas daudz nebija palicis (62:58).

Brīdī, kad situācija sāka kļūt kritiska, Carnikavas basketbolisti uz piecām minūtēm "aizvēra" savu grozu, paši guva 13 punktus pēc kārtas un veica izšķirošo izrāvienu 80:63. Tuvāk par 12 punktiem BK "Madona" vairs netika, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Rezultatīvākie Carnikavas kluba sastāvā bija Kristaps Briedis (19 punkti), Edgars Vecums (15) un Jānis Ābols (11).

Saulkrastos pirmajās piecās minūtēs pretinieki apmainījās ar straujiem izrāvieniem (8:0 rīdziniekiem, 10:8 saulkrastiešiem), un turpinājumā cīņa ritēja teju punkts punktā. Saulkrastu basketbolisti izteikti dominēja cīņā pie groziem, taču piekliboja metienu, sevišķi trīspunktnieku precizitāte. Otrās ceturtdaļas vidū "Rīdzene"/"Turība-2" panāca sešu punktu pārsvaru (31:37), taču mājinieki atbildēja ar savu ofensīvu un pārtraukumā devās, rezultātam vēstot 43:39.

Vēl kādu brīdi laukumā ritēja gluži līdzīga cīņa, taču tad dažu minūšu laikā Saulkrastu basketbolistiem faktiski izdevās izšķirt spēles likteni: izrāviens 16:0 – un jau "plus 20" (68:48). Ceturtajā ceturtdaļā uzņemtie ātrumi netika samazināti, un beigās iespaidīga uzvara ar 46 punktu starpību.

Saulkrastu komandas labā Edgars Brumermanis guva 29 punktu un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, Jānim Lāčauniekam 20 punkti un 10 atlēkušās bumbas, Mikum Karlovam 16 punkti, bet Tomam Provejam 15 punkti un 18 atlēkušās bumbas.

Piektdien basketbola klubs "Sigulda" centīsies neatpalikt no abām pārējām Pierīgas komandām un mačā ar Rūjienas komandu cīnīsies par ceturto uzvaru pēc kārtas.