29.10.2013 12:23

Siguldiešiem trīs uzvaras LABL pirmajā posmā Inčukalnā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiešiem trīs uzvaras LABL pirmajā posmā Inčukalnā Siguldas badmintona klubs

Latvijas apvienotās badmintona līgas pirmā posma sacensībās Inčukalna sporta kompleksā startējis rekordliels dalībnieku skaits – 132 badmintonisti ne tikai no dažādiem Latvijas novadiem, bet arī no Igaunijas un Zviedrijas.

Vienspēļu turnīri Latvijas apvienotajā badmintona līgā, ko rīko Siguldas badmintona klubs sadarbībā ar Siguldas novada domi, notiek trijās meistarības grupās vīriem un divās dāmām, un dalībnieki var pieteikties un startēt sev piemērotā grupā.

Pirmajā posmā par divkārtēju sacensību uzvarētāju kļuva Siguldas badmintona kluba un sporta skolas pārstāve Jekaterina Romanova. A grupas vienspēļu turnīra finālā viņa ar 21:17, 21:13 pārspēja mārupieti Aiju Popi, bet dāmu dubultspēlēs kopā ar Ievu Eglīti izšķirošajā cīņā pieveica Aiju Popi un Aļesju Hodakovsku 21:9, 21:16.

Vienspēlēs ceturto un piekto vietu ieņēma siguldietes Diāna un Liāna Lencevičas, bet dubultspēlēs viņām ceturtā vieta.

Vēl vienu uzvaru Siguldas badmintona klubam izcīnīja vīru dubultspēļu pāris Kārlis Vidass un Guntis Lavrinovičs, kuri finālā ar 24:22, 21:16 uzvarēja rīdziniekus Ediju Līviņu un Tomu Preinbergu. Spēlē par trešo vietu divu Siguldas pāru duelī Didzis un Pauls Gurecki uzvarēja Kristapu Jāni Gulbi un Teodoru Kerimovu 21:17, 22:20.

Vienspēļu turnīrā elites grupā ar otro vietu šoreiz nācās samierināties Kārlim Vidasam – finālā viņu sīvā triju setu cīņā ar 21:19, 19:21, 21:18 pārspēja Reinis Krauklis no Rīgas Skolēnu pils badmintona centra. Sesto vietu 29 dalībnieku konkurencē ieņēma Didzis Gureckis.

Trešo vietu B grupas turnīrā dāmām ieņēma Siguldas sporta skolas audzēkne Amanda Azarova. Vīru turnīrā A grupā, kurā uzvarēja Vjačeslavs Baskovs no Valkas kluba "Lotos", piekto vietu ieņēma siguldietis Jānis Norvelis un sesto – Edgars Saulītis no Inčukalna. Savukārt B grupā, kurā pirmo vietu izcīnīja valmierietis Mārcis Kaksis, ceturtais bija Juris Krūmiņš no Salaspils.

Latvijas apvienotajā badmintona līgā šosezon paredzēti seši posmi, otrais notiks 23. un 24. novembrī Siguldā.