29.10.2013 11:12

Saulkrastietis ar kolēģiem uzreiz aiz laureātiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uldis Upītis - pirmais no labās Uldis Upītis - pirmais no labās Latvijas Orientēšanās federācija

Eiropas jauniešu čempionātā orientēšanās sportā Portugālē augstāko vietu no Latvijas sportistiem izcīnīja U-16 vecuma grupas puiši, viņu vidū Uldis Upītis no Saulkrastiem, stafetes sacensībās.

Čempionāta pēdējā dienā tika sadalītas medaļas stafešu sacensībās, un U-16 grupā ceturto vietu ieņēma Latvijas jaunie orientieristi Endijs Titomers, Uldis Upītis un Edgars Ustinovs. Pēc distancē pavadītas nepilnas pusotras stundas uzvarētājiem Krievijas jauniešiem viņi zaudēja piecarpus minūtes, bet no trešajā vietā finišējušajiem šveiciešiem atpalika par minūti un trim sekundēm.

Iepriekš notikušajās individuālajās sacensībās Uldim Upītim rezultāti nebija tik spoži. Sprintā viņš gandrīz 90 dalībnieku konkurencē ierindojās 49. vietā, bet garajā distancē ieņēma 60. vietu.

Eiropas jaunatnes čempionātā piedalījās vēl viena orientieriste no Saulkrastiem. Kendija Aparjode sacensībās U-18 vecuma grupā sprintā finišēja 72. vietā un garajā distancē 71. vietā, bet stafetē kopā ar Anniju Zaļaiskalnu un Sandru Grosbergu 26 komandu konkurencē ieņēma 19. vietu.

Šāgada pavasarī Uldis Upītis kļuva par uzvarētāju pasaules skolēnu čempionātā orientēšanās sportā.