28.10.2013 10:23

Rudens velokrosā Garkalnē triumfē Neilands

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rudens velokrosā Garkalnē triumfē Neilands arhīvs

Svētdien Garkalnes apkaimes mežos norisinājās Latvijas Riteņbraukšanas federācijas organizētais rudens velokross. Prestižajā vīru elites grupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Rietumu–Delfin" komandas pārstāvis kuldīdznieks Krists Neilands.

Jau trešo gadu pēc kārtas Garkalnes pievārtē norisinājās Latvijas čempionāta sacensības rudens velokrosā, kurās šogad lieliskos laika apstākļos piedalījās vairāk nekā 150 dalībnieki. Sacensību organizatori un trases veidotājs Normunds Noreiko riteņbraucējiem sagatavoja aizraujošu trasi, kurā bija jāpievar virkne stāvu kāpumu, nobraucienu, kā arī citu tehniski sarežģītu posmu. Viena apļa garums bija 3,5 kilometri, un to atkarībā no vecuma grupas riteņbraucēji veica no trīs līdz septiņām reizēm.

Vīru elites grupā dalībnieku vidū bija gandrīz visi labākie MTB braucēji, tajā skaitā šogad Pasaules kausa posmos startējušie Matīss Preimanis (šāgada Latvijas čempions XCO krosā), Pēteris Janevics un Ervīns Smoļins. Tāpat viņiem nopietnu konkurenci sagādāt solījās šī gada Latvijas čempions MTB maratonā Krists Neilands no "Rietumu–Delfin" vienības, kā arī Andris Ponomarenko un Gints Jakovels (abi no "Veleoprofs" komandas).

Jau no pirmajiem metriem vadībā izrāvās K. Neilands, kurš turpinājumā pamazām attālinājās no tuvākajiem sekotājiem. Ikšķilietis Pēteris Janevics stabili bija otrais, bet trešajā vietā pamazām nostiprinājās Andris Ponomarenko, kuram sekoja Ervīns Smoļins un Gints Jakovels. Pēdējos apļos lielas izmaiņas vairs nenotika, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Krists Neilands, kurš distancē pavadīja 54 minūtes un 48 sekundes. Otro vietu ieguva "Trek DPA" pārstāvis P. Janevics, uzvarētājam zaudējot minūti un 46 sekundes. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Andris Ponomarenko, kurš no K. Neilanda atpalika par teju četrām minūtēm. Labāko sešiniekā iekļuva arī Ervīns Smoļins, Gints Jakovels un Matīss Preimanis.

Zēnu (199./2000. g. dz.) konkurencē dubultuzvaru guva Ķekavas novada sporta skolas pārstāvji Kristofers Bindemanis un Vladlens Gurkins, kuriem sekoja RRS/"Grīva" pārstāvis Arvo Godiņš. Meiteņu grupā visai pārliecinoši uzvarēja Endija Rutule no "RRS/Alfa" komandas, aiz sevis atstājot smiltenieti Rūtu Brakovsku un savu komandas biedreni Dagniju Auzāni.

Jauniešu grupā (1997./98. g. dz.) no pirmajiem metriem vadībā izvirzījās "NN Sporta kluba"/MSĢ pārstāvis Dāvis Perševics, kurš arī pārsvaru nosargāja līdz finišam. Aizvadot lielisku brauciena otro daļu, otro vietu izrāva ķekavietis Niklāvs Boļšis, bet trešais bija "Trek DPA" riteņbraucējs Nils Ķelderis.

Spraigas cīņas notika arī junioru grupā. Pirmo apli kā līderis pabeidza Andrejs Podāns, bet turpinājumā viņu apsteidza Raivis Sarkans un Deins Kaņepējs. Tieši šo divu sportistu cīņā arī tika noskaidrots uzvarētājs. Pēdējā aplī no "MySport–Stevens" pārstāvja D. Kaņepēja atrāvās "Tandēms EthicSport"/MSĢ sportists R. Sarkans, kurš arī kļuva par uzvarētāju. Trešais bija Andrejs Podāns.

Sieviešu cīņās labu konkurenci latvietēm sagādāja Igaunijas sportistes. Piecu apļu garajā distancē, sākumā kopā brauca igauniete Karolīna Varblane un latviete Katrīna Jaunslaviete. Turpinājumā K. Varblanei izdevās atrauties un arī izcīnīt uzvaru. Vairāk nekā 2 minūtes un 30 sekundes viņai zaudēja K. Jaunslaviete, bet trešā bija cita ziemeļu kaimiņiene Sirje Lepika. Uzreiz aiz goda pjedestāla palika Madara Fūrmane.

Visbeidzot interesantas cīņas notika arī senioru grupās. Pirmajā senioru konkurencē uzvarēja "Trek DPA" pārstāvis Zigmārs Zučiks, apsteidzot Mārtiņu Vīksni un Andri Ansonu. Otrajā grupā triumfēja "NN Sporta kluba" riteņbraucējs Oskars Gailišs, kurš distances laikā apsteidza otrās vietas ieguvēju Agni Apsi, bet trešais bija Uldis Čukurs. Senioru trešajā grupā, kur startēja viscienījamākie dalībnieki, pie panākuma tika Viktors Baumanis, otrais bija Jānis Vējonis, trešais Edmunds Spigovskis.