27.10.2013 21:20

Rinaldam Sluckim diskvalifikācija profesionāļu triatlona sacensībās Maiami

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rinaldam Sluckim diskvalifikācija profesionāļu triatlona sacensībās Maiami arhīvs

Mārupietis "Ironman 70.3" sacensībās ASV, kurās startēja vairāk nekā trīs tūkstoši triatlonistu, finišēja sešpadsmitais, uzvarētājam zaudējot 15 minūtes, taču vēlāk tika diskvalificēts.

Sacensības Maiami notika klasiskā "Dzelzs vīru" maratona pusdistancē – 1,9 km peldēšana, 90,1 km riteņbraukšana un 21,1 km skriešana (70,3 ir distances kopējais garums jūdžu izteiksmē).

Peldējumu R. Sluckis veica 26 minūtēs un 51 sekundē, kas viņu tobrīd ierindoja 40. vietā. Taču riteņbraukšanā Rinalds bija viens no labākajiem un pēc divarpus stundu brauciena jau bija pakāpies uz 14. pozīciju. Pusmaratona skrējiena vidū R. Sluckis atguva vēl divas vietas, tomēr pašās beigās pāris pozīcijas nācās zaudēt.

Mērķi Mārupes sportists sasniedza pēc trim stundām, 56 minūtēm un 18 sekundēm. Lai iekļūtu labāko desmitniekā, bija nepieciešams finišēt četras minūtes ātrāk. Diemžēl vairākas stundas pēc sacensību beigām parādījās informācija, ka R. Sluckim pagaidām nezināmu iemeslu dēļ piespriesta diskvalifikācija.

Par uzvarētāju profesionāļu grupā un arī absolūtajā kopvērtējumā kļuva Terenco Bozone no Jaunzēlandes, kurš distancē pavadīja trīs stundas, 41 minūti un 17 sekundes. Otro vietu ieņēma Filips Ospalijs no Čehijas (3.43:12), trešo – vācietis Nils Fromholds (3.44:15).