27.10.2013 01:42

Latvijas regbisti cīņas izskaņā piekāpjas Andorai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbisti cīņas izskaņā piekāpjas Andorai Zigismunds Zālmanis, Nikon

Izdarot piezemējumu un iesitot trīs soda sitienus Jelgavā, "Garkalne/Livonia" kluba spēlētājs Kristaps Bērziņš iekļuvis Latvijas regbija izlases visu laiku rezultatīvāko desmitniekā.

Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2B grupas turnīra spēlē pret Andoras izlasi, kuras sastāvā spēlēja vairāki spēcīgi Gruzijas regbisti, pirmo reizi vadībā Latvijas komanda izvirzījās tikai 63. minūtē, kad Kristaps Bērziņš izdarīja piezemējumu pa malu, un rezultāts kļuva 19:16.

Tomēr andorieši 68. un 78. minūtē iesita divus soda sitienus, kas viņiem deva ne vien uzvaru 22:19 (16:6), bet arī revanšu par savās mājās martā piedzīvoto zaudējumu 11:22. Latvija saņēma bonusa punktu, nezaudējot vairāk kā ar septiņu punktu starpību.

"Zaudēt vienmēr ir nepatīkami, turklāt vēl savā laukumā un savas publikas priekšā, konstatēja Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko. "Pēc pirmā puslaika palika iespaids, ka komanda necīnās ar pilnu spēku. Bija tāds kā iekšējs miers, jo puiši acīmredzot atcerējās pirmās spēles rezultātu Andorā. Tas nospēlēja ļaunu joku, jo cīņa ievirzījās nebūt ne tādās sliedēs, kā mēs to varētu vēlēties. Nebija spēles disciplīnas. Teorētiski bijām spēcīgākā sastāvā nekā pret Serbiju, taču nospēlējām vienkārši atbaidoši. Dīvains paradokss – pavasara mačos mēs izskatījāmies labāk, nekā tagad rudenī, kad sezona ir aiz muguras."

Jau ziņots, ka Latvijas komandas 23 spēlētāju sastāvā bija iekļauti deviņi Pierīgas regbija klubu pārstāvji – Edgars Cīrulis, Jānis Skuja, Viktors Silvoniks, Valters Raņķis un Māris Robežnieks no Ķekavas "Miesniekiem", Norberts Bekmanis, Kristaps Bērziņš un Vigo Valdavs no "Garkalne/Livonia", kā arī Mikus Ozols no regbija kluba "Sigulda". J. Skuja turklāt pildīja izlases kapteiņa pienākumus.

Latvijas valstsvienība Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2B grupas turnīra tabulā saglabāja otro vietu. Izraēlai ir 23 punkti (pēc piecām spēlēm), Latvijai 17 (6) Andorai 10 (5), Dānijai 7 (4) un Serbijai 6 (6). Atlikušās divas spēles Latvijas izlasei būs nākamgad 26. aprīlī mājās pret Izraēlu un 3. maijā viesos pret Dāniju.