25.10.2013 16:36

Siguldas dambretistiem divas pirmās vietas Latvijas kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Jauniešu sacensībās 64 lauciņu dambretē trijās vecuma grupās Siguldas sporta skolas pārstāvji izcīnīja divas uzvaras, divas otrās un vienu trešo vietu.

Vecākajā U-16 grupā puišiem pirmo vietu ieguva Edgars Straumanis, kurš no astoņām partijām uzvarēja sešās un vēl divas pabeidza neizšķirti, savācot 14 punktus. Viņš par punktu apsteidza otrās vietas ieguvēju kuldīdznieku Kristapu Matveju.

Vēl vienu Latvijas kausu no siguldiešiem izcīnīja Sintija Brigzne jaunākajā U-10 grupā meitenēm. Viņa desmit kārtās guva astoņas uzvaras un vēl divas partijas beidza neizšķirti – 18 punktu. Septītajā vietā šajā grupā ierindojās vēl vienu Siguldas sporta skolas pārstāve Jūlija Poļšina (13 p.).

U-10 grupā zēniem par uzvarētāju kļuva septiņus gadus vecais Klāvs Norenbergs no Salacgrīvas (18 p.), bet nākamās trīs vietas ieņēma siguldieši Kristians Lelis (16 p.), Renards Helfrehts un Vilnis Lembergs (pa 15 p.). Labāko desmitniekā iekļuva arī Ņikita Morozovs (7. vieta) un Rainers Broks (9. vieta) – viņiem abiem pa 14 punktiem.

Vēl vienu otro vietu Siguldas sporta skolai izcīnīja Mārtiņš Zemlītis U-13 grupā, kurā ceturtais pēc papildrādītājiem bija Jānis Urtāns. Abi Siguldas dambretisti savāca pa 15 punktiem, tikpat cik uzvarētājs Mārcis Magone no Limbažiem.

Bez godalgotām Siguldas dambretisti palika tikai divās grupās meitenēm. U-16 grupā labākā ar sesto vietu bija Ligita Pudņika (8 p.), bet U-13 grupā astotajā vietā ierindojās Līva Oliņa (11 p.).

Vairāki Latvijas kausa izcīņas laureāti no Siguldas šonedēļ startē pasaules jauniešu (U-10 un U-13) čempionātā simtlauciņu dambretē, kas notiek Baltkrievijā.