25.10.2013 15:23

FOTO: Kamaniņu braucēji Siguldā slīpē startu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Gatavošanos olimpiskajai sezonai Latvijas kamaniņu braucēji piektdien turpināja ar sacensībām starta rāvienos "Prezidenta kauss" Siguldas trases starta estakādē.

Sacensības starta rāvienos notika jau piekto gadu pēc kārtas. To galvenais uzdevums ir nevis izcīnīt kādu trofeju, bet dot iespēju kamaniņu braucējiem pašiem novērtēt savu gatavību jaunajai sezonai un salīdzināt šābrīža sportisko formu ar iepriekšējos gados ap šo laiku iespēto.

Vīru konkurencē abos mēģinājumos labākos rezultātus (2,880 un 2,885 sekundes) sasniedza Kristaps Mauriņš. Summā 0,137 sekundes viņam zaudēja Inārs Kivlenieks, kurš par Prezidenta kausa ieguvēju kļuva pērn. Trešajā vietā ierindojās Mārtiņš Rubenis, kuram starts nekad nav bijusi stiprā puse (6,070 s), bet ceturtais bija labākais no junioriem Rihards Lozbers (6,073 s).

Dāmu sacensībās starta rāvienos otro gadu pēc kārtas uzvarēja Elīza Tīruma (6,317 sekundes). Viņa otrajā un trešajā vietā atstāja juniori Alisi Evelīnu Mitku (6,499 s) un Saivu Dambīti (6,523 s), liecina Latvijas Kamaniņu sporta federācijas informācija.

Savukārt triju divnieku ekipāža konkurencē Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (6,034 s) summā par 0,024 sekundēm pārspēja Andri un Juri Šicus. Trešie bija juniori Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels (6,236 s).

Sacensību ietvaros kamaniņu braucējiem tika fiksēta arī starta reakcija. Šajā ziņā labākie bija Kristaps Mauriņš, Elīza Tīruma un brāļi Šici.

Pasaules kausa izcīņas pirmais posms Latvijas pieaugušo izlasei paredzēts 16. un 17. novembrī Lillehammerē (Norvēģija), bet junioriem – divas nedēļas vēlāk Altenbergā (Vācija). Sigulda pasaules labākos kamaniņu braucējus uzņems 25. un 26. janvārī, kad šeit notiks Pasaules kausa pēdējais posms un arī Eiropas čempionāts, bet ziemas olimpiskās spēles Sočos sāksies 7. februārī.