24.10.2013 15:40

Ducis Pierīgas komandu startē Rīgas telpu futbola čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ducis Pierīgas komandu startē Rīgas telpu futbola čempionātā fta.lv

Rīgas čempionāta otrās un trešās līgas turnīros būs pārstāvēta lielākā daļa Pierīgas novadu.

Otrajā līgā šosezon spēlē 20 komandas, kas pirmajā posmā sadalītas divās apakšgrupās pa desmit. Līdz janvāra vidum plānots izspēlēt divus apļus, pēc kuriem pa četrām labākajām komandām no katras grupas turpinās cīņu par medaļām, aizvadot vēl divus apļus ar pretējās grupas vienībām (pirmā posma savstarpējo spēļu rezultāti tiks ņemti vērā). Pārējās 12 komandas līdzīgā veidā sadalīs tālākas vietas. Čempionāts ritēs līdz marta vidum.

Dalībnieku vidū ir seši klubi ar Pierīgas "pierakstu" vai kā citādi saistīti ar Pierīgas novadiem: Olaines FK, Ķekava/Kadaga, Latvijas Sporta aģentūra/"Salaspils FC", FK "Jaunolaine", Ikšķiles "Massa Food R", kā arī Baldones komanda. Tieši baldonieši kā pirmie sākuši jauno sezonu un pirmajā spēlē ar 1:2 piekāpās "FC Petrow" futbolistiem. Baldones vienības labā vienīgos vārtus guva Jevgeņijs Kravčenko.

Arī Rīgas telpu futbola čempionāta trešajā līgā piedalīsies sešas Pierīgas komandas: FK "Taipans"/Saulkrasti, Ropaži, Stopiņi, Ķekavas novads, "Rakari G" no Ādažiem un Garkalnes, kā arī ASK Kadaga/Ķekava vienība, kas pirmajā mačā ar 5:2 pieveica "SK Inter P" telpu futbola komandu (Mārtiņam Valdmanim un Jānim Rudzītim pa diviem gūtiem vārtiem, Guntim Gabrānam vieni).

Trešās līgas turnīrs norisināsies pēc tās pašas sistēmas kā otrajā līgā. Rīgas čempionāta nolikumā arī iekļauts punkts, kas paredz, ka otrās un trešās līgas čempioniem nākamajā sezonā obligāti jāpiedalās klasi augstākā turnīrā – attiecīgi pirmajā un otrajā līgā. Pretējā gadījumā klubs čempionātā varēs piedalīties tikai ārpus konkurences un samaksājot divreiz lielāku dalības maksu.