24.10.2013 13:54

Carnikavietis Skujiņš riteņbraucēja karjeru turpinās Amerikā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)

Šāgada Eiropas U-23 čempionāta bronzas medaļas laureāts Toms Skujiņš 2014. gada sezonā pārstāvēs ASV kontinentālo komandu "Hincapie Development". Līgums ar šo vienību parakstīts uz vienu gadu.

Toms Skujiņš pēc aizvadītajiem diviem gadiem Francijas kontinentālajā komandā "La Pomme Marsellie" šosezon atgriezās Latvijas labākajā riteņbraukšanas komandā "Rietumu Delfin", kļūstot par tās kapteini un arī līderi.

Toma kontā šogad uzvara Miera velobrauciena kopvērtējumā, trešā vieta Eiropas U-23 čempionāta grupas braucienā, devītā pozīcija prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de Avenir", kā arī augstā piektā pozīcija pasaules U-23 čempionātā, startējot ar savainojumu. T. Skujiņš, kuram šis bija pēdējais gads U-23 grupā, sekmīgi cīnījās arī prestižajā "Glava Tour" velobraucienā Norvēģijā un citās sacensībās.

22 gadus vecais carnikavietis nākamsezon pārstāvēs ASV kontinentālo komandu "Hincapie Development". Šajā vienībā galvenokārt brauc Ziemeļamerikas jaunie un talantīgie riteņbraucēji, taču ir arī sportisti no Jaunzēlandes un Austrālijas. Viens no komandas galvenajiem uzdevumiem ir sagatavot braucējus "Pro Tour" līmenim, kas līdz šim arī sekmīgi izdevies.

2013. gada sezonā "Hincapie Development" startēja lielākajos ASV velobraucienos, tajā skaitā Jūtas tūrē. Komandas prezidents ir profesionālā riteņbraucēja karjeru nesen beigušais amerikānis Džordžs Hinkepijs, kurš izcīnījis uzvaras vairākās nozīmīgās sacensībās, ieskaitot "Tour de France" posmu, tiesa, arī atzinies dopinga lietošanā.

Toms Skujiņš Latvijas Riteņbraukšanas federācijai pastāstījis, ka "Hincapie Development" komanda ir ar ļoti labu nodrošinājumu. Sportistiem ir pieejams visaugstākās kvalitātes inventārs un sporta laboratorija slodžu noteikšanai un citām funkcionālām nepieciešamībām. Komandai nākamgad plānotas sacensības arī Eiropā un Āzijā.

Latvijas U-23 čempions arī sacīja, ka viens no viņa galvenajiem ieguldījumiem komandā būs Eiropas sacensībās iegūtā pieredze, kas komandu padarītu vēl daudzpusīgāku.