24.10.2013 13:22

Babītē un Baldonē noskaidro labākos novusa spēlētājus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītē un Baldonē noskaidro labākos novusa spēlētājus arhīvs

Novada sporta spēļu ietvaros notikušajā turnīrā vīriem piedalījās 20 novusisti, bet dāmu un jauniešu turnīrā startēja 12 spēlētāji.

Vīriešu turnīrā vispirms tika aizvadītas spēles divās apakšgrupās, pēc kurām pa pieciem labākajiem spēlmaņiem turpināja savstarpējās cīņas finālturnīrā par 1.–10. vietu.

Divu posmu sacensībās par uzvarētāju kļuva Ainārs Grosens, kurš visa turnīra laikā piedzīvoja tikai vienu zaudējumu spēlēs līdz četrām uzvarētām partijām un vēl trīs cīņas beidza neizšķirti 3:3, kopā savācot 13 punktus. Par diviem punktiem no A. Grosena atpalika Andris Kapenieks un Igors Ramba, kuri, ņemot vērā papildrādītājus, ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu. Punkts mazāk bija Gaidim Čoderam, viņam ceturtā vieta.

Kopējā jauniešu un dāmu turnīrā pirmo vietu izcīnīja Elīna Sirmā, kura 11 mačos izcīnīja deviņas, vienreiz zaudēja un vienreiz nospēlēja neizšķirti (19 punkti). Otrajā vietā starp jauniešiem ierindojās Andrejs Sizovs (15 p.), bet trešo ieņēma Evelīna Sirmā (13 p.). Dāmu konkurencē uzvarēja Aiva Oša (18 p.).

Aizvadīts arī Baldones novada novusa čempionāts, kurā piedalījās 22 novusisti ne tikai no Baldones, bet arī Vecumniekiem, Ķekavas, Rīgas un Bauskas. Vīru konkurencē par uzvarētāju kļuva Edgars Siliņš, kurš apsteidza Matīsu Deksni un Kasparu Čudaru. Dāmām labākā bija ķekaviete Biruta Siliņa, bet jauniešu konkurencē pirmo vietu ieguva Modris Vonda.

Vairāki no pieminētajiem novusa spēlētājiem šīs nedēļas nogalē piedalīsies Latvijas čempionāta astotdaļfinālā, lai turpinātu cīņu par iekļūšanu finālturnīrā.