23.10.2013 15:20

Olimpiskās dienas radošo konkursu uzvarētāju vidū arī krimuldietis un siguldieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Andreja Broka zīmējums Andreja Broka zīmējums www.olimpiade.lv

27. septembrī notikušās Olimpiskās dienas pasākumos dalībnieki piedalījās ne tikai stafetēs un citās sporta sacensībās, bet arī zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidoja un fotogrāfijās vai video iemūžināja iespaidus ar devīzi "Esam sportiska ģimene".

Visvairāk darbu tika saņemti zīmējumu konkursā – 74, domrakstus iesūtīja 53 jaunieši, fotogrāfiju konkursam tika pieteikti 35 attēli, bet video izveidoja 13 Olimpiskās dienas norises vietas, informēja rīkotāji. Konkursa darbus katrā nominācijā izvērtēja nozares profesionāļi.

Zīmējumu konkursā otrā vieta piešķirta Krimuldas vidusskolas 4. klases skolniekam Andrejam Brokam, nolēmuši žūrijas locekļi gleznotājs un Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Kaspars Zariņš, kā arī grafiķe un gleznotāja, aģentūras "Due Dizains" radošā direktore Inta Bērente Strenga.

Pēc ekspertu domām, zīmējumam "piemīt oriģināla kompozīcijas izjūta, kas piesaista skatītāju". Tāpat žūrijas locekļus piesaistījusi jaunā mākslinieka intuitīvā kompozīcija ar glezniecisko krāsu klājumu, kas realizēts slāņu gleznojumā – velosipēdistu ģimene raiti dodas pa kalnu ielejām, kuras ritmiski sagūlušās uz papīra lapas.

Fotogrāfiju konkursā iesūtītos darbus vērtēja fotogrāfs un fotoredaktors Ilmārs Znotiņš. Veicināšanas balvas viņš piešķīris Terlavu ģimenei no Siguldas novada. Fotogrāfijā ir redzama sportiska četru bērnu ģimene, kas daudzveidīgi attīsta savus talantus.

Konkursu uzvārētāji, katrā nominācijā, svinīgi tiks sveikti 7. novembrī Olimpiskajā centrā Rīgā, kad risināsies aizvadītās "Olimpiskās dienas 2013" seminārs. Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā piedalīsies gan LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, gan žūrijas locekļi, gan arī visu iesaistīto pašvaldību pārstāvji, kurās risinājās šāgada Olimpiskās dienas aktivitātes, kas pulcēja vairāk nekā 87 000 dalībnieku.