23.10.2013 11:33

Siguldieši nepārspēti Pierīgas skolu basketbola turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldieši nepārspēti Pierīgas skolu basketbola turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ādažos notikušajā Pierīgas skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrā C grupas puišiem (2000./01. g.dz.) finālā Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda pārspēja Mārupes vidusskolu.

Otrdien Ādažu vidusskolā bija pulcējušies jaunie basketbolisti no desmit Pierīgas mācību iestādēm. Pirmajā posmā komandas bija sadalītas divās apakšgrupās un aizvadīja viena apļa turnīru ar spēles laiku 2x5 minūtes. Grupu uzvarētāji savā starpā tikās finālā, bet otro ieguvēji – spēlē par trešo vietu.

Visai pārliecinošas uzvaras visās četrās apakšgrupu cīņās guva Siguldas un Mārupes skolēni, kuriem tad arī bija lemts finālā noskaidrot labāko šī vecuma Pierīgas basketbola komandu. Ievērojami pārāki šoreiz izrādījās Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi, kuri izcīnīja uzvaru 24:3. Krietni sīvāka bija spēle par trešo vietu, kurā Ropažu vidusskolas puiši ar 13:10 pārspēja Allažu pamatskolas komandu.

Dalītajā piektajā vietā ierindojās apakšgrupu trešo vietu ieguvēji Krimuldas un Ādažu vidusskolu audzēkņi, septītā vieta Saulkrastu vidusskolai un Berģu mūzikas un mākslas pamatskolai, devītā vieta – Carnikavas pamatskolai un privātskolai "Patnis".

Jāatgādina, ka B vecuma grupas (1998./99. g.dz.) komandu turnīra finālā Siguldas Valsts ģimnāzijas basketbolisti ar viena punkta starpību piekāpās Ādažu vidusskolai (21:22).

Pierīgas skolēnu sporta spēlēs līdz gada beigām vēl paredzēts aizvadīt divus turnīrus "Tautas bumbā" D vecuma grupā (2002. g.dz. un jaunāki) meitenēm un zēniem.