22.10.2013 21:48

Pierīgas basketbola klubi negrasās nokāpt no uzvaru takas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Carnikavas komanda Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas (LBL3) spēlē ar 72:45 pārliecinoši pieveica "Dārznieks"/Cēsis un ar četrām uzvarām ir turnīra tabulas līderi. Saulkrastu komanda dramatiskā galotnē ar 81:79 pārspēja Iecavas klubu "Dartija", gūstot trešo panākumu pēc kārtas.

Carnikavā pirmajās piecās minūtēs viesiem izdevās uz brīdi izvirzīties vadībā, taču pirmās ceturtdaļas otrajā pusē laukuma saimnieki pamazām pārņēma spēles grožus savās rokās un 14. minūtē pirmo reizi sasniedza desmit punktu pārsvaru (26:16). Pēc pirmā puslaika jau "plus 17" Carnikavas komandas labā (42:25).

Veiksmīgāk nospēlētas trešās ceturtdaļas beigas "dārzniekiem" ļāva starpību samazināt līdz deviņiem punktiem (41:50), taču spēles pēdējā posmā laukumā pilnībā dominēja mājinieki un ar izrāvienu 18:2 nodrošināja pārliecinošu 72:45 uzvaru par čempioniem.

Dominējot cīņā par atlēkušajām bumbām (73:42), carnikavieši pamanījās no spēles izdarīt 86 metienus, tajā skaitā 44 trīspunktniekus (precīzi bija deviņi)! Uzvarētājiem Edgars Vecums guva 19 un Jānis Ābols 17 punktus, bet Kristaps Briedis iemeta desmit punktus un izcīnīja 24 atlēkušās bumbas.

Saulkrastos "Dartijas" pirmo izrāvienu (5:12) laukuma saimnieki ātri likvidēja (16:15), taču otrajā ceturtdaļā iecaviešiem izdevās vēl viena ofensīva (14:3) un pārtraukumā viņi devās ar 11 punktu pārsvaru (48:37).

Gandrīz visas trešās ceturtdaļas garumā viesi turējās vadībā par triju precīzu metienu tiesu. Tuvojoties otrā puslaika vidum, saulkrastiešiem izdevās samazināt starpību līdz 61:63, bet ceturtās ceturtdaļas sākumā arī beidzot izvirzīties vadībā (67:66). Saspringtajā cīņas galotnē mazliet aukstasinīgāki bija mājinieki, kaut arī "Dartijas" basketbolistiem pēdējās sekundēs bija iespēja likvidēt divu punktu deficītu – 81:79.

Saulkrastu komandas rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Jānis Lāčaunieks, kurš guva sešus no savas vienības pēdējiem septiņiem punktiem. 13 punkti Roberta Bulāna kontā, pa 11 – Edgaram Brumermanim un Reinim Birzniekam, bet Toms Provejs savāca desmit punktus, astoņas atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles un trīs pārķertas pretinieku piespēles.

Piektdien Siguldas sporta skolas zālē vietējais basketbola klubs uzņems Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas komandu, nākampirmdien Carnikavā viesosies BK "Madona", bet otrdien Saulkrastos – "Rīdzene"/"Turība-2".