22.10.2013 17:02

''Livonia'' iekļauta regbija Čempionu līgas kluba sistēmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No kreisās - Jarni Gatrī, Vigo Valdavs un Tonijs Tomass No kreisās - Jarni Gatrī, Vigo Valdavs un Tonijs Tomass RFC "Livonia"

Šāgada Latvijas regbija čempioni klubs "Livonia" no Garkalnes novada ir iekļauts regbija Čempionu līgas – ''Heineken Cup'' – pastāvīgā dalībnieka, Velsas profesionālā kluba ''Ospreys'' sistēmā.

No 11. līdz 13. oktobrim RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs un kluba galvenais treneris Marks Allens bija Velsā, kur tikās ar "Ospreys" vadības pārstāvjiem un apmeklēja "Heineken Cup" spēli pret īru klubu "Leinster".

"Lai gan vizīte bija īsa, tā bija auglīga visās jomās," pēc brauciena "Livonia" preses dienestam norādīja M. Allens. "Tikāmies gan ar Toniju Tomasu, kurš nesen apmeklēja Latviju, gan Jarni Gatrī, "Ospreys" komercmenedžeri, kurš agrāk pārstāvējis Austrālijas regbija-7 izlasi, bet tagad dzīvo Velsā."

Kopīgās pusdienās ar T. Tomasu un J. Gatrī tika pārrunātas daudzas lietas, kas saistītas ar abu klubu attiecībām, lai tās nākotnē dotu labumu abām pusēm. Tajā ietilpst spēlētāju apmaiņa, spēlētāju attīstība, treneru attīstība, iespējas jauniem spēlētājiem doties studēt Svonsi universitātē, 2014. gada vasarā Latvijā plānotā "Ospreys" organizētā vasaras nometne 14–18 gadus veciem spēlētājiem no klubiem Baltijas valstīs un Skandināvijā.

"Esmu ļoti ieinteresēts sadarbībā nākotnē ne vien klubu, bet arī privātā līmenī. Mēs "Ospreys" klubā nevarējām vien vēlēties, ka tik jauns un spēcīgi augošs klubs kā RFC "Livonia" kontaktēsies ar mums. Esam pārliecināti, ka šī būs iespēja ne tikai "Livonia" spēlētājiem [tikt augstākā līmenī], bet arī jaunākiem "Ospreys" spēlētājiem spēlēt Latvijā, pārstāvot mūsu māsas klubu," tiekoties ar "Livonia" pārstāvjiem sacīja J. Gatrī.

"Tā kā mūsu attiecības kā māsas klubiem ir apstiprinātas, RFC "Livonia" būs vienīgais šāds ["Ospreys" intereses pārstāvošs] klubs Austrumeiropā un Skandināvijā. Jāsaprot, ka ikviens spēlētājs, kurš vēlas vai uzskata sevi par pietiekami meistarīgu, lai spēlētu visaugstākajā līmenī, vispirms tiks izmēģināts māsas klubā ["Livonia"]. Viņa attieksmi, disciplīnu, darbību novēros treneri, pirms kandidātu vārdi tālāk tiks paziņoti "Ospreys" komandai."

"Mūsu klubu gaida divi smagi gadi, jo jāizaug līdz klubam, kas spēlē nopietnā līmenī. Ir daudz ārējo apstākļu, kuri var patraucēt. Markam ir sava nopietna attīstības programma šim laikam. Viņš arī ir atslēgas persona kluba attīstībā," saka V. Valdavs.

"J. Gatrī un T. Tomass bija sagatavojuši prezentāciju par sava kluba darbības sistēmu. Laikam jau tāpēc mums to atklāja, ka bijām ieguvuši uzticības kredītu. Par to, kādi varētu būt sadarbības principi, ko dara katra puse. Ar šo mēs faktiski arī esam apstiprināti par "Ospreys" kluba sistēmas klubu Austrumeiropā. Te ietilpst Baltija, Skandināvija, Polija. Par Krieviju vēl nav vienošanās. Tas nozīmē, ka jebkura šī reģiona spēlētāja vai "Ospreys" interese nozīmē to, ka vispirms notiek saistīšanās un runāšana ar mums. Ja kāds spēlētājs no jebkuras šā reģiona vietas vēlas tikt "Ospreys", tad viņam ir jābūt "Livonia" kluba biedram vai vismaz jāaizvada testi mūsu klubā. Savukārt mēs pēc noteiktiem parametriem dodam viņam novērtējumu."

"Ospreys" devis atļauju "Livonia" izmantot arī sava kluba simboliku. Tas nozīmē, ka nākamajā sezonā pie "Livonia" logo var atrasties arī "Ospreys" logo. "Tas ir diezgan nozīmīgs rādītājs, ja jau viņi mūs sāk asociēt ar sevi. Šobrīd risinām jautājumu, lai arī mūsu logo un saites parādītos viņu mājaslapā. Populāri runājot, tas būtu apmēram tas pats, ja "Skonto" futbola komanda būtu noslēgusi sadarbības līgumu, piemēram, ar "Liverpool"," skaidro V. Valdavs atgādinot, ka "Ospreys" zīmolu regbija pasaulē pazīst visi.

"Runāju ar "Ospreys" mārketinga cilvēkiem. Viņu pārstāvis sacīja, ka "Livonia" logo ir ļoti labs. Sabiedriskajā telpā arī ir daudz informācijas par klubu. Pareizi darbojoties, pēc gadiem pieciem jau var būt tā, ka jaunajiem regbistiem Latvijā būs milzīgs gods pievienoties "Livonia" klubam."