22.10.2013 12:28

Riteņbraucēji Ulbrokā cīnās par Pizika kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Riteņbraucēji Ulbrokā cīnās par Pizika kausu Mārtiņš Vaskis

Nedēļas nogalē Rīgā un Ulbrokā startēja Arvja Pizika kausa izcīņas sacensību seriāls velokrosā.

Otro gadu bijušais Latvijas profesionālais riteņbraucējs Arvis Piziks un Valmieras velo vienība organizē Pizika kausa izcīņas sacensību seriālu velokrosā. Jau pagājušais gads parādīja, ka šāda veida sacensības ir ļoti pievilcīgas ne vien pašiem braucējiem, jo distances ir pietiekami interesantas ar daudziem dažādiem šķēršļiem, bet arī skatītājiem, kuri var pārredzēt un izstaigāt gandrīz visu 1,5–2,5 km garo trasi.

Svētdien Ulbrokā notikušajā seriāla otrajā posmā ne vien organizatori, bet arī laika apstākļi bija parūpējušies par to, lai trase būtu pietiekami sarežģīta, ar dubļainām taciņām, interesantiem kāpumiem, tehniskiem nobraucieniem un mākslīgajiem šķēršļiem. Uz sacensībām bija ieradies ne tikai nepilns simts vietējo riteņbraucēju, bet arī pusotrs desmits velokrosa cienītāju no Tartu.

Elites grupā vīriem otro uzvaru divu dienu laikā svinēja "ebike 4 ever" komandas pārstāvis Kristaps Ķipurs, kurš uzvarēja arī pirmajā posmā Rīgā. Arī otrās un trešās vietas ieguvēji bija tie paši, kas dienu iepriekš, – Mārtiņš Vīksne un Oskars Gailišs.

Sacensībās pašiem jaunākajiem riteņbraucēji (2006./07. gadā dzimušie) 10 minūšu braucienā uzvarēja viens no labākajiem Mārupes BMX kluba braucējiem Emīls Allers. No Pierīgas jaunajiem riteņbraucējiem jāatzīmē arī Ķekavas novada sporta skolas pārstāves Kristas Ratnieces dubultuzvara abos Pizika kausa pirmajos posmos 16 gadus veco jauniešu grupā, kā arī ķekavieša Kristofera Bindemaņa izcīnītā otrā vieta Ulbrokas posmā M16 vecuma grupā.

Laureāti sacensībās tika noteikti desmit vecuma grupās jauniešiem, dāmām un kungiem. Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā turpināsies līdz novembra vidum ar posmiem Kuldīgā, Dobelē, Smiltenē un Valmierā.