21.10.2013 16:01

Pierīgas jaunās džudistes – labākās Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jaunās džudistes – labākās Latvijā arhīvs

Ādažos notikušā starptautiskā džudo turnīra "Zelta rudens" ietvaros risinājās arī Latvijas jauniešu meistarsacīkstes meitenēm divās vecuma grupās. Tajās bagātāko medaļu ražu savāca Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) audzēknes.

Vecuma grupās līdz 14 un 16 gadiem dažādās svara kategorijās dalībnieču skaits svārstījās starp trim un desmit jaunajām džudistēm. Piecpadsmit Pierīgas BJSS pārstāves kopumā izcīnīja divas zelta, četras sudraba un trīs bronzas medaļas, 15 komandu konkurencē izcīnot pirmo vietu.

U-14 grupā par Latvijas čempionēm kļuva Helēna Erenpreisa un Vineta Alksne, otrās vietas ieņēma Aleksandrs Nazarova, Sofija Vlasova, Elīza Marija Jevstigņejeva un Daira Krope, bet trešajās vietās ierindojās Elizabete Innus, Keita Leitone un Andra Nika. Vēl vienu sudraba medaļu izcīnīja Elfa Leicane no Inčukalna novada Gaujas.

Dienu vēlāk turpat Ādažos sacensību "Zelta rudens" ietvaros risinājās cīņas meitenēm U-12 vecuma grupā, un arī tajās vairākas godalgotas vietas ieguva meitenes no Pierīgas. Par uzvarētājām kļuva Elīza Marija Jevstigņejeva un Vineta Alksne, bet otrās vietas Aleksandrai Nazarovai, Andrai Nikai un Sofijai Koļesņičenko.

Pirmo vietu savā grupā izcīnīja Elfa Laicane no Gaujas, trešā bija Nika Motiļkova, bet siguldiete Daniela Petrova ieņēma trešo vietu.

Vienlaikus risinājās arī sacensības puišiem četrās vecuma grupās. Jaunākajā U-10 grupā svara kategorijā līdz 29 kg, kurā startēja 30 dalībnieki, visās piecās cīņās nepārspēts palika un pirmo vietu izcīnīja Rihards Taube no Pierīgas BJSS. Par uzvarētājiem kļuva arī Artūrs Kisiļevskis un Gustavs Hugo Ekmanis, otro vietu ieņēma siguldietis Bruno Gailāns, trešās – Felikss Kozlovskis (PBJSS) un Arsēnijs Gudejevs no Ulbrokas sporta kluba.

U-12 grupā pierīdzniekiem viena uzvara, ko guva Valters Jenerts. Trešās vietas ieguva Jānis Edgars Štrauss (PBJSS) un Kristaps Pēkšens no Siguldas, kā arī Rihards Taube, kurš startēja kopā ar vecākiem pretiniekiem.

Vecākajās grupās mājiniekiem panākumi bija nedaudz pieticīgāki. U-14 grupā pirmās vietas ieguva Andrejs Rižovs un Mareks Markāns, bet trešo – Uldis Nartišs. Savukārt vecākajā U-16 grupā bronza Pierīgas BJSS audzēknim Romānam Jefremovam.