16.10.2013 16:10

Noslēgumam tuvojas Ropažu čempionāti novusā un galda tenisā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Noslēgumam tuvojas Ropažu čempionāti novusā un galda tenisā arhīvs

Novada galda spēļu turnīros aizvadītas septītā posma sacensības, līdz beigām atlikušas vēl divas kārtas.

Novusa turnīra septītā posma turnīrā piedalījies salīdzinoši neliels spēlētāju skaits – deviņi. Uzvaru otrajā posmā pēc kārtas izcīnīja Andris Briņķis, kurš astoņās spēlēs izcīnīja septiņas uzvaras, summā savāca 21 punktu un piedzīvoja zaudējumu vienīgi cīņā ar trešās vietas ieguvēju Velgu Nestori (15 p.), informēja sacensību galvenais tiesnesis Andrejs Ploriņš.

Otrajā vietā ierindojās Arnis Šīmens, kurš savukārt vienīgo neveiksmi piedzīvoja pret A. Briņķi, bet summā savāca par vienu punktu mazāk nekā uzvarētājs (par uzvaru ar rezultātu 4:3 pienācās divi punkti, par pārliecinošākām uzvarām – trīs).

Pēdējā turnīrā nepiedalījās kopvērtējuma līderis un četru šāgada posmu uzvarētājs Valdis Čunka, kura pārsvars pār tuvāko sekotāju A. Briņķi sarucis līdz desmit punktiem (48 pret 38; par pirmo vietu posmā pienākas 10 punktu). Trešajā vietā esošajam Arnim Šīmenam ir 35 punkti.

Galda tenisa čempionāta septītajā posmā pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja siguldietis Uldis Sūna, kurš astoņos mačos zaudēja tikai vienu setu. Viņam tā bija otrā uzvara Ropažos pēc kārtas, un kopvērtējumā viņš pakāpies uz trešo vietu (34 p.).

Toties ļoti sīva izvērtās cīņa par trim tālākajām vietām. Trīs dalībniekiem bija pa sešām uzvarām un diviem zaudējumiem, bet savstarpējās spēlēs nedaudz labāki rādītāji bija Gundaram Čiekuram, viņam otrā vietā un līderpozīcijas kopvērtējumā (46 p.). Trešajā ierindojās Erlands Bērzons, ceturtajā – Reinis Eglītis.

Čempionāta kopvērtējumā otro vietu saglabā Anrijs Bergs, kurš no septiņiem posmiem piedalījies tikai četros, toties visos četros uzvarējis (40 p.).

Ropažu novada galda tenisa un novusa čempionātu astotie posmi paredzēti 9. novembrī.