16.10.2013 11:12

Carnikavas un Saulkrastu basketbolistiem otrās uzvaras

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas un Saulkrastu basketbolistiem otrās uzvaras arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas (LBL3) spēlēs ar atšķirīgu scenāriju carnikavieši sagrauj Rugāju novada komandu, bet saulkrastieši atspēlē 17 punktu deficītu un pieveic čempionus cēsniekus.

Saulkrastu basketbolisti mājas spēli pret iepriekšējās sezonas LBL3 turnīra uzvarētājiem "Dārznieks"/Cēsis komandu sāka pagalam neveiksmīgi, ātri nonāca pamatīgos mīnusos (3:11, 5:20) un otrās ceturtdaļas sākumā zaudēja ar 9:26. Šajā brīdī laukuma saimniekiem izdevās spēli strauji uzlabot un vēl līdz pirmā puslaika beigām starpību samazināt līdz minimumam (34:35).

Otrā puslaika sākums pagāja līdzīgā cīņā, bet tad Saulkrastu komanda veica strauju izrāvienu un trešās ceturtdaļas izskaņā jau iekrāja 54:45 pārsvaru. Uzsākto ofensīvu mājinieki turpināja arī ceturtajā ceturtdaļā, kad, gūstot astoņus punktus pēc kārtas, panāca izšķirošo 71:51 pārsvaru. Beigu iznākums – 81:63 Saulkrastu basketbolistu labā.

Uzvarētāju rindās ar 19 gūtiem punktiem atzīmējās Toms Provejs un Roberts Bulāns.

Krietni vieglāk pie otrās uzvaras jaunajā sezonā tika Carnikavas komanda, kas Rugāju novada basketbolistus sagrāva ar 89:49. Izmantojot daudzās pretinieku kļūdas un neprecīzos metienus, carnikavieši jau 14. minūtē bija sasnieguši 20 punktu pārsvaru (30:10) un bija neapturami arī spēles turpinājumā.

Carnikavas kluba labā Kristaps Briedis guva 21, Edgars Vecums 18 un Ivars Lubāns 11 punktus.

Jau trešdien carnikaviešus gaida nākamā LBL3 turnīra spēle izbraukumā pret Iecavas klubu "Dartija", bet piektdien pie viņu iepriekšējiem pretiniekiem Rugājos viesosies basketbola klubs "Sigulda". Saulkrastu basketbolistiem nākamā spēle paredzēta nākamās nedēļas sākumā.